Ştiri

VIDEO. Protest #Rezist în faţa sediului UDMR, după ce a susţinut Guvernul Dăncilă: „Nu în numele meu!”

UDMR a intrat in atentia protestatarilor #Rezist ca urmare a sustinerii aratate majoritatii PSD-ALDE si deciziei de a nu vota, miercuri, motiunea de cenzura depusa de Opozitie impotriva Guvernului Dancila.

Joi dimineata, cativa tineri au venit in fata sediului central al UDMR din Cluj Napoca si au afisat bannere scrise in limba maghiara, exprimandu-si astfel nemultumirea fata de actiunile din ultima vreme ale formatiunii care reprezinta aceasta minoritate in Parlamentul Romaniei. „Nu in numele meu!”, scria pe una dintre pancarte.

Publicitate

Protestul a durat 15 minute, iar imaginile au fost postate pe pagina de Facebook „Umbrela anticoruptie Cluj”.

„Contributia fiecarui cetatean conteaza in dezvoltarea si pentru bunastarea unei natiuni. Nu ne permitem sa stam deoparte fiindca ‘fac altii’. Fiecare dintre noi face parte din acei ‘altii’, iar cand fiecare face cate putin, impreuna facem foarte mult. Astazi ne vedem in strada, actiunile noastre din ultimii doi ani incep sa isi arate efectele de lunga durata. Nu renuntam si nu ne descurajam!

Schimbarea porneste de la noi si se realizeaza prin perseverenta! #rezist #ajunge #joscoruptia #probakepviselet Kevesebb jelenjen meg”, au scris organizatorii pe reteaua de socializare.

Lozinci impotriva UDMR au fost strigate si la protestul de miercuri, inceput in fata Parlamentului si incheiat in Piata Victoria, dupa ce s-a aflat ca partidul condus de Kelemen Hunor a decis sa participe la dezbatere, dar sa nu voteze nici pro, nici contra la motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului Dancila.

UDMR nu face parte din majoritatea guvernamentala, PSD-ALDE, dar a semnat un protocol cu aceasta alianta si ii sustine multe dintre decizii, ca de exemplu modificarea Codurilor Penale. In schimb, se opune categoric unei eventuale suspendari a presedintelui Klaus Iohannis.

Nemultumit de atitudinea UDMR, Peter Eckstein Kovacs, fost parlamentar si consilier prezidential, a decis sa demisioneze din uniunea la fondarea careia a contribuit in urma cu 28 de ani.

 

Publicitate
banner we radio