Ştiri locale

Protest la Sfântu Gheorghe al persoanelor cu dizabilităţi

Peste 50 de persoane cu dizabilităţi şi însoţitori ai acestora au protestat vineri la Sfântu Gheorghe împotriva proiectului de buget. Protestatarii solicită ca indemnizaţiile să fie plătite de la bugetul central şi nu din cel al primăriilor.

Participanţii la protest s-au adunat în Piaţa centrală şi au afişat pancarte pe care scria „Dizabilitate la bugetul de stat”, „Suntem mulţi”, „În stradă pentru cei vulnerabili”.

Publicitate

Persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora se tem că autorităţile locale nu vor avea bani suficienţi pentru a susţine plata indemnizaţiilor.

„Guvernanţii încalcă Legea 448 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, articolul 50 din Constituţia României care prevede protejarea persoanelor cu dizabilităţi, dar şi normele europene la care România a aderat. Poate că în oraşele mari se vor putea asigura bani pentru plata indemnizaţiilor, dar primăriile din mediul rural sigur nu vor putea. Mi se pare nedrept ce vor să facă, să arunce responsabilitatea în cârca primăriilor. A mai fost până acum doi ani aceeaşi situaţie şi au fost mari probleme, pentru că multe primării la nivel de ţară nu au putut plăti indemnizaţiile pentru însoţitori. Dacă nu vor modifica proiectul de buget cred că vor trebui atenţionate forurile europene”, a declarat Maria Teodorescu, Preşedinta Asociaţiei Naţionale a Distroficilor Muscular din România (ADMR).

Publicitate
Publicitate