Ştiri locale

Proprietarul câinilor care l-ar fi atacat pe Áron a scăpat de controlul judiciar, dar este cercetat în continuare

Continuă procesul în cazul copilului care în luna februarie a fost sfâșâiat de câini pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe, în timp ce se întorcea de la școală spre casă. Inițial reținut pentru 24 de ore, iar ulterior plasat sub control judiciar timp de mai multe luni, fiind acuzat de vătămare corporală gravă și neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, proprietarul animalelor a scăpat la finalul lunii trecute de măsura preventivă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu, a declarat că inițial procurorii au prelungit măsura controlului judiciar, însă la 5 zile de la decizie judecătorul de drepturi și libertăți a revocat ordonanța.

„Procurorul a prelungit măsura controlului judiciar față de inculpat în data de 22 iunie 2022, dar în data de 27 iunie judecătorul de drepturi şi libertăţi a revocat ordonanţa de prelungire a controlului judiciar, deci la acest moment inculpatul Dan Andras nu mai are nicio măsură preventivă. Ancheta merge mai departe, (…) decizia nu are nicio legătură cu ancheta penală în sine. Cercetările continuă în mod ritmic, s-au efectuat mai multe cercetări, inclusiv ştiinţifice, și ne aşteptăm ca dosarul să fie soluţionat în cel mai scurt timp”, ne-a spus Ionel Pădurariu.

Reamintim că Áron a fost atacat de câini în data de 15 februarie, în timp ce se întorcea pe jos de la școală. Anchetatorii și-au îndreptat imediat atenția asupra celui care l-a găsit pe copil, un bărbat de 41 de ani care locuiește în apropierea zonei în care s-a produs atacul, și care are 8 câini considerați periculoși sau agresivi.

Imediat după atac, bărbatul l-a luat pe copil în casă și i-a făcut duș cu apă caldă, i-a spălat rănile, l-a învelit într-o pătură și i-a pregătit un ceai. Ambulanța chemată la fața locului l-a dus pe Áron de urgență la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, însă pentru că rănile sale erau extrem de grave, personalul medical a decis ca acesta să fie transferat la Spitalul Clinic de Copii din Brașov.

După aproape o lună în care l-au ținut în spital sub atentă monitorizare, medicii au reușit să îi închidă rănile adânci și să îl stabilizeze, l-au învățat din nou să meargă singur și l-au consiliat psihologic, însă copilul va avea nevoie de recuperare fizică și psihică mult timp de acum înainte.

Câinii bărbatului, care au fost ridicați de anchetatori pentru a le fi prelevate probe ADN, rămân în continuare la adăpostul la care au fost transportați. Oamenii legii trebuie să stabilească dacă unul sau mai mulți dintre aceștia au reușit să scape din curtea casei şi să îl atace pe copil.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio