Ştiri locale

Proiectul WiFi4EU – un real succes în comuna Micfalău: peste 2.500 de accesări de la implementare

Comuna Micfalău are începând din luna august a acestui an internet gratuit în aproape toate spațiile publice, prin programul WiFi4EU, după ce localitatea a câștigat în urmă cu 2 ani un proiect european în valoare de 14.000 de euro.

Primarul comunei, Demeter Ferenc, a declarat la We Radio (vezi AICI VIDEO) că proiectul se bucură de real succes chiar și în rândul locuitorilor de vârste mai înaintate, iar în cele aproximativ 4 luni de la implementare au fost făcute deja peste 2.500 de accesări în rețea.

Publicitate

„Proiectul este realizat 100%, avem internet gratuit în 9 puncte din comună. Chiar am făcut un calcul cu cei care fac reparațiile, și am aflat că au fost făcute peste 2.500 de accesări în această rețea. Sunt 5 clădiri publice cu internet gratuit și încă 4 piețe. Este foarte bine-venită această idee, am văzut foarte mulți bătrâni și persoane de vârsta a doua care  stau lângă antenă și discută pe Skype sau pe Facebook. Azi, lumea este conectată la internet și dacă putem să ajutăm, trebuie să o facem. Totul este gratuit, cu finanțare de Uniunea Europeană”, a spus edilul într-un interviu la We Radio.

În cadrul proiectului au fost instalate 9 puncte de acces la internet wireless în spațiile publice, printre care la sediul Primăriei, la Căminul Cultural, în piaţa din faţa Bisericii Ortodoxe, la Tabăra Tineretului Maltez, cabinetul veterinar, pe terenul de fotbal din localitate, la Școala Gimazială „Fejér Ákos” și la sala de sport a localității.

În 2018, în cadrul primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, şi municipiul Sfântu Gheorghe s-a numărat printre câștigători, alături de oraşul Întorsura Buzăului şi comunele Reci și Zăbala.

Aceasta din urmă are, împreună cu satele aparținătoare Peteni, Surcea, Tamașfalău și Zăbala, internet gratuit începând din 2019.

Fiecare localitate declarată câştigătoare a beneficiat de bonuri valorice în valoare de 14.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio