Ştiri locale

Proiectul „Misiune posibilă – şanse egale în alegerea carierei”

În perioada iunie – august 2016 va fi derulată a şasea ediţie a Proiectului intitulat „Misiune Posibilă – şanse egale în alegerea carierei”, care are drept scop promovarea diversităţii etnice şi a echităţii etnoculturale prin încurajarea tinerilor aparţinând minorităţilor naţionale să opteze pentru o carieră în structurile Poliţiei.

Parteneri în proiect sunt Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Şcoala de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală Cluj-Napoca, activităţile fiind sprijinite de Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.

Publicitate

Activităţile vor consta în întâlniri cu elevii claselor a X-a şi a XI-a, distribuirea de materiale de suport şi organizarea unei tabere de orientare profesională la care vor participa 63 de elevi selectaţi din cele 9 judeţe implicate (Bihor, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureş, Satu-Mare, Sălaj şi Sibiu).

Tabăra de orientare profesională va avea loc în perioada 8-12 august 2016, în cadrul Şcolii de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Elevii unui număr de 8 licee teoretice şi licee tehnologice din Sf. Gheorghe, Tg. Secuiesc, Baraolt şi Covasna, selectate de organizatori, vor participa la expuneri cu caracter informativ, vor primi materiale de suport şi formulare de înscriere. Aceste formulare vor fi expediate către partenerii Proiectului din Cluj-Napoca, aceştia urmând ca, pe baza unor criterii prestabilite, să selecteze participanţii la tabăra de orientare profesională.

Cms. Tóth Sigismund

Publicitate
banner we radio