Ştiri locale

Proiectele câştigătoare în cadrul Bienalei [arhitectura.6], prezentate la Sfântu Gheorghe

Cele mai bune proiecte de arhitectură realizate în ultimii doi ani în judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Vâlcea, premiate în cadrul Bienalei [arhitectura.6], vor fi prezentate în perioada 4-11 noiembrie la Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor bienalei, în prima etapă a concursului au fost înscrise 136 de proiecte, iar după etapa de preselecţie au rămas 104 proiecte.

Publicitate

Concursul a fost structurat pe opt secţiuni: arhitectură locuinţe; arhitectura dotărilor comunitare şi de producţie; arhitectura spaţiului public; restaurare, reabilitare, intervenţii pe fondul construit; amenajare interioară şi proiecte de decor şi scenografie; design de obiect; proiecte de “sertar” nerealizate şi newcomers – prezentări de lucrări de licenţă în arhitectură, urbanism, amenajare interior şi peisagistică.

“[arhitectura.6] este un eveniment bienal de arhitectură al judeţelor Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Vâlcea, finanţat din Timbrul Arhitecturii organizat de Ordinul Arhitecţilor din România filiala Sibiu-Vâlcea în parteneriat cu filiala Braşov-Covasna-Harghita şi filiala Mureş (…) Bienala [arhitectura.6] continuă seria ediţiilor bienale organizate de cele trei filiale teritoriale OAR în anii 2012, 2014, 2016, 2018, 2020. Expoziţia proiectelor din concurs este integrată într-o serie de evenimente menite să promoveze importanţa arhitecturii şi să prezinte profesia de arhitect în comunitate. Arhitectura.6 se conturează ca un eveniment destinat publicului larg, care mobilizează membrii profesiunii în dialog cu societatea civilă (…) Evenimentul central al [arhitectura.6] este expoziţia de arhitectură şi premierea lucrărilor selectate de un juriu format din personalităţi recunoscute, atât din mediul nostru profesional, cât şi din afara acestuia”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către organizatori.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, începând cu ora 17,00, în Piaţa Libertăţii din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, aceasta fiind cea de-a patra staţie din cele 9 oraşe pe care le va parcurge evenimentul.

În perioada 4-11 noiembrie vor avea loc şi alte evenimente conexe, precum proiecţii de filme şi un atelier de arhitectură pentru copii, găzduit de Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio