Ştiri locale

Proiect pentru construirea unei „școli verzi” la Araci, pe lista de rezervă pentru finanțarea prin  PNRR

Un proiect care vizează construirea unei școli noi în satul Araci a fost inclus pe lista de rezervă a investițiilor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului competitiv de proiecte „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Lista finală a proiectelor admise la finanțare, după soluționarea contestațiilor, a fost publicată pe site-ul Ministerului Educației (AICI), acesta fiind singurul proiect din județul Covasna.

În total, din cele 227 de proiecte depuse, 54 au fost admise pentru finanțare, iar 155 se află pe lista de rezervă, restul fiind respinse. Cel depus de autoritățile locale din comuna Vâlcele pentru construirea unei școli de nivel primar, gimnazial și profesional se află pe poziția 165, cu 74 de puncte obținute la evaluarea calitativă, după alte 108 proiecte din țară aflate în așteptare.  

„Dată fiind importanța sectorială a acestei investiții, atât prin construcția de unități de învățământ în zonele cu creștere demografică, cât și prin renovarea și modernizarea celor existente, Ministerul Educației va folosi mecanismul supracontractării pentru a finanța cât mai multe proiecte eligibile”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, alocarea financiară destinată acestui apel se ridică la peste 225 de milioane de euro (fără TVA), obiectivul investiției fiind asigurarea sustenabilității unităților de învățământ preuniversitar prin tranziția la școli verzi.

„Prin subcomponenta de reabilitare energetică se urmărește reabilitarea unor unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi, iar prin componenta de construcții noi se urmărește construcția de unități de învățământ care să dobândească statutul de școală verde”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Educației.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio