Ştiri

Proiect al Guvernului: Persoanele vaccinate vor putea participa la o loterie specială

Românii care se vaccinează vor primi tichete de masă, iar cei care s-au vaccinat se vor putea înscrie la o loterie cu premii, se arată într-un proiect de ordonanță pregătit de Guvern.

Persoanele vaccinate cu schema completă vor beneficia de o alocație de hrană în valoare de 100 de lei, dar nu există încă informații legate de premiile din loterie.

Publicitate

Impactul bugetar estimat se ridică la 35 de milioane de lei sub formă de tichete de masă pentru un număr estimat de 350.000 de persoane vaccinate. Sumele vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății.

Pentru loteria vaccinării vor fi alocate 15 milioane de lei, bani luați din fondul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Prima extragere va avea loc în luna octombrie, dacă ordonanța va fi adoptată și publicată în Monitorul Oficial până atunci.

Criteriile de eligibilitate pentru participarea la extragere se vor stabili prin ordin comun al ministrului Sănătății și ministrul Economiei.

De asemenea, documentul prevede posibilitatea de a folosi certificatele digitale europene pentru a atesta statutul de vaccinat, testa sau vindecat de Covid 19 pe teritoriul României.

Măsurile menite să încurajeze vaccinarea în rândul populației vor veni în completarea legii 55/2020, se arată în documentul citat.

Publicitate
Publicitate
banner we radio