Ştiri locale

Programul „Un pom pentru generaţia viitoare” a ajuns la final. Peste 40.000 de pomi fructiferi plantați în ultimii 10 ani cu sprijinul Fundației Comunitare Covasna

Programul „Un pom pentru generația viitoare”, lansat de Fundația Comunitară Covasna în urmă cu un deceniu, a ajuns la final. Potrivit unui bilanț al Fundației, numărul pomilor fructiferi distribuiți pe parcursul anului trecut a fost unul record, respectiv 6.705 de puieți din soiuri autohtone, care au ajuns în 12 localități din județ.   

Potrivit inițiatorilor, 2023 a fost ultimul an în care această acțiune a fost organizată, întrucât programul și-a atins scopul, și anume de a revitaliza livezile din judeţ şi de a salva de la dispariţie soiurile tradiţionale, prezente de cel puțin 150 de ani în Transilvania. În total, în cei 10 ani de la lansare, au fost distribuiți 42.000 de puieți de pomi autohtoni, acoperind întreaga arie geografică a județului.

O parte dintre puieţi au fost obţinuţi în pepiniera pe care membrii fundaţiei au înfiinţat-o în localitatea Valea Crişului, alţii au fost achiziţionaţi, iar oamenii au putut alege din mai multe soiuri de mere, pere, pruni, cireşi, vişini, gutui etc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio