Ştiri locale

Programul teraselor din centrul Braşovului, prelungit cu două ore

Programul teraselor amplasate pe străzile Republicii, Apollonia Hirscher, Michael Weiss şi în Piaţa Sfatului din Braşov se prelungeşte până la ora 24.00, faţă de 22.00 în prezent, cu respectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, printr-o decizie luată în urma unei întâlniri a primarului George Scripcaru cu agenţii economici care derulează activităţi de alimentaţie publică în zona centrului istoric al municipiului.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Braşov, în cazul în care un agent economic încalcă aceste prevederi de două ori, sancţiunea va fi, pe lângă amenda contravenţională, revocarea abonamentului de ocupare a domeniului public şi dezafectarea terasei. De asemenea, potrivit modificărilor propuse, distanţa dintre terasa şi spaţiul deţinut de agentul economic trebuie să fie de maximum 15 metri, iar spaţiul să dispună de toalete. Mărimea terasei ar trebui să fie în funcţie de mărimea spaţiului comercial deţinut.

Agenţii economici au solicitat ca prin regulament să se stabilească sancţiuni pentru firmele ai căror angajaţi nu poartă haine personalizate, care să îi diferenţieze de clienţi, precum şi sancţionarea agenţilor economici ai căror angajaţi nu au o ţinută corespunzătoare sau care nu au ecuson de identificare.

Pe străzile amintite sunt amplasate aproximativ 75 de terase, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

(Agerpres)