Ştiri locale

Programul „Sfântu Gheorghe 2020”, prezentat de Primăria Sfântu Gheorghe

Primarul Antal Árpád a anunţat joi lansarea programului „Sfântu Gheorghe 2020”, care cuprinde un pachet de cinci proiecte cu impact pozitiv asupra vieţii sociale şi economice a oraşului, pe care autorităţile locale doresc să le implementeze începând de anul viitor.

Primul proiect vizează sprijinirea familiilor cu mai mult de trei copii şi încurajează creşterea natalităţii prin acordarea unor facilităţi, cum ar fi gratuităţi ori reduceri pentru accesul în instituţii de cultură, baze sportive şi de agrement, eventual şi acoperirea unor cheltuieli legate de hrana copiilor din creşe, grădiniţe şi şcoli. Aceste facilităţi se vor acorda doar familiilor în care părinţii au locuri de muncă, iar copiii urmează o formă de învăţământ.

Al doilea vizează sprijinirea unor „proiecte strategice”, respectiv participarea cu 3 milioane de euro din bugetul local la finalizarea aeroportului de la Ghimbav-Braşov şi construirea celui de-al doilea pod peste Râul Olt în municipiul Sfântu Gheorghe, în vederea fluentizării traficului rutier din oraş.

Al treilea vizează alocarea, începând anul viitor, a sumei de 500.000 de lei din bugetul local pentru implementarea unui nou program de minimis în municipiul Sfântu Gheorghe, care să stimuleze societăţile comerciale să acorde salarii mai mari angajaţilor, iar ultimele două proiecte au în vedere sprijinirea educaţiei digitale şi sportului de performanţă şi de masă.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că eforturile autorităţilor locale vor fi sprijinite şi de parlamentarii UDMR, care vor interveni cu proiecte legislative şi vor face lobby la nivel central pentru pentru dezvoltarea oraşului şi regiunii.

Consilierul local Miklos Zoltan, care candidează pe lista UDMR Covasna pentru Senat, a declarat că unele dintre proiectele născute la Sfântu Gheorghe, cum ar fi schema de minimis pentru sprijinirea întreprinzătorilor locali, lansată în urmă cu câţiva ani, s-a dovedit a fi un exemplu de bună practică, fiind preluat şi de alte oraşe din ţară.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio