Ştiri locale

Programul „Respiră sănătos!” în Sfântu Gheorghe

Vizita reprezentanților centrelor de informare Europe Direct Sfântu Gheorghe din cadrul Consiliului Județean Covasna și Europe Direct Harghita în școlile „Váradi József” și „Gödri Ferenc” din Sfântu Gheorghe a avut rolul adoptării unui stil de viață sănătos, necesar în procesul de dezvoltare al copiilor.

Fizioterapeutul Kerekes Magdolna Noémi le-a arătat elevilor din clasele primare și educatorilor acestora cum să adopte o poziție corectă a spatelui atunci când stau pe scaun sau desfășoară alte activități, precum și trucuri pentru a readuce trupul în poziția optimă, atunci când inconștient ne abatem de la ea. Prezentarea unor exerciții practice și simple i-a făcut pe micii elevi să înțeleagă că multe obiceiuri nesănătoase pot fi, cu puțină atenție, corectate cu ușurință. De exemplu, cu ajutorul unei perne sau a unei mingi, se poate asigura poziția corectă a spatelui atunci când stau în bănci sau în fațacalculatorului.De asemenea, fizioterapeutul a subliniat importanța unei respirații corecte prin diverse exerciții de respirație, importanța unei poziții corecte a corpului, dar și a exercițiului fizic în viața de zi cu zi.

Publicitate

Cu speranța că cele învățate vor fi de folos pentru o dezvoltare sănătoasă, mulțumim micilor elevi pentru entuziasm și participarea activă, precum și școlilor pentru găzduire.

Publicitate
banner we radio