Ştiri locale

Programul Pedibus a împlinit 2 ani de existenţă

Sute de copii au mers la şcoală pe jos în cadrul programului iniţiat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Programul Pedibus este o inițiativă a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe prin care se dorește motivarea elevilor din oraş să meargă la școală pe jos, deoarece mersul pe jos este cea mai sigură, cea mai sănătoasă și cea mai distractivă metodă de a începe ziua. Programul a fost lansat în mai 2021, iar de atunci peste 130 de copii participă zilnic la curse regulate de Pedibus, fiind așteptați în fiecare dimineață de către voluntari, în stațiile marcate din oraș, pentru a fi însoțiți pe jos până la școală.

Aniversarea de doi ani a fost marcată miercuri dimineață printr-o mică festivitate în Piața Centrală, exact la doi ani de la prima cursă din 17 mai 2021. Elevii și voluntarii însoțitori au fost întâmpinați în centru de mascota echipei Sepsi-SIC, cocoșul Elek, și de ursulețul de la Sepsi OSK, dar au avut parte și de multe alte surprize. Primarul Antal Árpád a ținut să le mulțumească celor mici, dar și celor mari pentru perseverența de care dau dovadă și pentru timpul acordat bunei desfășurări a acestui program.

Coordonat de consilierii locali Kondor Ágota și Székely Kincső, programul Pedibus a crescut în mod constant atât în ceea ce privește numărul de copii și voluntari care participă, cât și în ceea ce privește numărul de trasee și școli deservite. Astfel, numărul traseelor Pedibus a crescut în acest an de la 7 la 10, acoperind un număr de 7 școli din oraș. Lungimea totală a traseelor Pedibus depășește 13 km, iar pentru a acoperi această distanță, Pedibus are nevoie zilnic de cel puțin 18 șoferi. Coordonatorii programului îi îndeamnă în continuare pe cei care au posibilitatea, să se ofere voluntari pentru a-i însoți pe elevi până la școală.

„La aniversarea Pedibus a participat și o delegație din Ungaria, care a venit pentru a face schimb de experiență. Sunt mândru că programul a atras atenția nu doar în țară, ci și în afara țării și că aceștia doresc să învețe de la noi. Cred că la Sfântu Gheorghe avem o comunitate rară și exemplară în ceea ce privește succesul acestei inițiative, deoarece voluntarii fac un efort zi de zi pentru ca programul să funcționeze bine”, a spus Székely Kincső.

În acest an şcolar, în total peste 900 de voluntari au contribuit la derularea programului Pedibus, alături de părinți și pedagogi, iar 29 de instituții și organizații s-au oferit să pună la dispoziție “șoferii” necesari pentru curse. Astfel, Pedibus nu mai este doar un program, ci o adevărată comunitate!

Organizatorii doresc să transmită mulțumiri speciale tuturor celor care au fost alături de programul Pedibus pe parcursul celor doi ani și așteaptă cât mai mulți copii și voluntari pe trasee! Adulții care doresc să-i însoțească dimineaţa pe copiii care participă la programul Pedibus pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0744830819 sau prin e-mail la kincso.szekely@sepsi.ro.

Informații utile despre programul Pedibus, dar și despre traseele acestuia pot fi găsite AICI.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio