Ştiri locale

Programul „Nu doar un loc pe hartă” al Fundaţiei Comunitare Covasna, reluat după doi ani de pauză

După o pauză de doi ani, pe fondul pandemiei Covid-19, Fundaţia Comunitară Covasna relansează programul „Nu doar un loc pe hartă”, prin care susţine financiar organizarea de excursii şcolare de o zi teritoriul judetului Covasna.

Programul de adresează tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ, iar bugetul a fost dublat, în acest an şcolar fiind alocată suma de 20.000 de lei.

Publicitate

Conducerea Fundaţiei Comunitare a transmis că fiecare proiect declarat eligibil va putea obţine o finanţare cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

„Scopul programului este organizarea unor excursii de clasă, de o zi, în județul Covasna, în vederea întăririi colectivului de clasă și cunoașterea mai bună a ținutului natal (…) Vor fi avantajate proiectele care vor include în program vizitarea unei întreprinderi locale (atelier de meșteșuguri tradiționale, întreprinzător agricultor, unități industriale, firme de prestări servicii) sau o întâlnire organizată cu un talent (fără limitare de domeniu, talent peste 16 ani). Pot să participe și părinți”, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Comunitare Covasna.

Aceeaşi sursă precizează că sumele obţinute vor putea fi folosite pentru decontarea cheltuielilor de drum, respectiv combustibil, bilete de tren şi autobuz, în vreme ce taxele de intrare la muzee, expoziţii, etc., vor fi achitate de inițiatorul proiectului.

Termenul limită pentru înregistrarea aplicațiilor este 20 aprilie. Clasele interesate trebuie să completeze un formular tip, care va fi ştampilat şi semnat de directorul unităţii de învăţământ din care fac parte, şi care este disponibil la biroul Fundaţiei Comunitare Covasna din Sfântu Gheorghe, str. Bisericii nr.1A, sau online, pe site-ul Fundaţiei: www.hka.ro. Organizatorii precizează că la aplicație trebuie atașat şi CV-ul însoțitorului elevilor.

Rezultatele vor fi făcute publice în data de 25 aprilie, iar excursiile vor fi organizate în perioada aprilie – iunie 2022.

Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail: hka@hka.ro, sau la numărul de telefon: 0267 351 959.

Programul „Nu doar un loc pe hartă”, iniţiat în urmă cu câţiva ani, a pornit de la constatarea Fundaţiei Comunitare Covasna că mulţi copii provin din familii cu venituri materiale reduse, şi nu îşi permit să plătească excursii, iar alţi copii nu cunosc judeţul pentru că părinţii lor aleg alte destinaţii din ţară sau străinătate.

Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2010, la iniţiativa mai multor întreprinzători locali şi lideri ai unor organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să îşi investească resursele în domenii importante precum educaţia, sănătatea, protecţia mediului, cultura, economia şi sportul.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio