Ştiri locale

Programul multianual de reabilitare a faţadelor blocurilor din Sfântu Gheorghe, aprobat de Consiliul Local

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi un program multianual ce vizează reabilitarea faţadelor blocurilor din municipiu, subvenţionat parţial din bugetul local.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a precizat că scopul programului este de a îmbunătăţi calitatea structural-ambientală a clădirilor şi, implicit, aspectul urbanistic al localităţii.

Potrivit acestuia, legea obligă proprietarii imobilelor să le întreţină într-o stare corespunzătoare şi chiar oferă o serie de pârghii autorităţile locale prin care îi pot constrânge să facă aceste lucrări.

Toth Birtan Csaba a subliniat că în regulamentul adoptat de consiliul local a fost introdusă o prevedere care permite acordarea unei subvenţii din bugetul local, pentru realizarea acestor lucrări, acelor familii în care venitul mediu net lunar pe membru este mai mic decât venitul mediu net la nivel naţional.

„Dacă îndeplinesc această condiţie, atunci pot solicita ca fondurile pentru renovarea clădirilor să li se acorde sub formă de ajutor social. În Sfântu Gheorghe acest lucru este valabil pentru majoritatea proprietarilor”, a precizat Toth Birtan Csaba.

El a mai spus că programul se va derula pe durata a trei ani, 2018-2020, iar autorităţile locale vor aloca fondurile necesare din bugetul local.

Proiectul prevede, în prima fază, refacerea faţadelor blocurilor din centrul municipiului, aflate pe arterele principale de circulaţie, iar în următorii doi ani şi ale celorlalte blocuri din cartiere.

„Nu sunt faţade care să fie periculoase, dar sunt gri, sunt făcute acum 30-40 de ani şi aceste blocuri ar trebui împrospătate”, a susţinut Toth Birtan Csaba.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio