Ştiri locale

Programul „Masa caldă” continuă în şapte unităţi de învăţământ din judeţ

Programul „Masă caldă”, finanţat de Guvernul României, va continua în acest an şcolar în şapte unităţi de învăţământ din judeţul Covasna, în care s-a derulat şi anul trecut, a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit sursei citate, de acest program vor beneficia 1.477 de copii care studiază la şcolile din Malnaş, Micfalău, Breţcu, Moacşa, Sita Buzăului, Brateş şi Dalnic.

Publicitate

ISJ a propus ca în acest program să mai fie cuprinşi încă 2.553 elevi de la şcolile gimnaziale din Ozun, Barcani, Dobârlău şi Baraolt, precum şi de la Liceul Teoretic “Nagy Mozes” din Târgu Secuiesc, dar, deocamdată, nu s-a primit un răspuns pozitiv de minister.

„În anul şcolar 2022-2023 au beneficiat de acest program elevi din ciclurile preşcolar, primar şi gimnazial din şapte unităţi şcolare din judeţul Covasna. (…) Pentru aceste şcoli (din Malnaş, Micfalău, Breţcu, Moacşa, Sita Buzăului, Brateş şi Dalnic – n.r.) programul continuă şi în anul şcolar 2023-2024. (…) În eventualitatea extinderii programului, în urma evaluării realizate pe baza criteriilor se selecţie propuse de Ministerul Educaţiei s-a convenit ca, pe lângă cele şapte unităţi de învăţământ în care se derulează Programul ‘Masă caldă’, să fie incluse în acest program încă cinci unităţi de învăţământ din judeţul Covasna, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns privind includerea acestor şcoli în programul ‘Masa caldă’ în anul şcolar 2023-2024”, se arată într-un raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, postat pe pagina de internet a Prefecturii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio