Ştiri locale, Video

Programul „Lapte-corn-măr” ajunge la elevii covăsneni din semestrul al doilea

Programul „Lapte-corn-măr” va deveni operaţional din cel de-al doilea semestru şcolar, a anunţat joi, conducerea Consiliului Judeţean Covasna.

Potrivit vicepreşedintelui instituţiei, Henning Laszlo, programul a fost blocat din cauza birocraţiei şi deselor schimbări legislative, dar şi din cauza faptului că la prima licitaţie organizată în acest an nu s-a prezentat niciun furnizor de produse lactate.

Publicitate

„Din 2013 până în 2017 am avut un contract-cadru pe patru ani care a expirat, iar, ulterior, când am vrut să încheiem un nou contract-cadru legislaţia s-a schimbat. Între timp nu se mai numeşte programul ‘Lapte-corn’, ci Programul pentru şcoli al României, iar prima licitaţie pe care am pornit-o în luna mai a eşuat, pentru că nu a participat niciun ofertant pentru lapte. Am demarat a doua licitaţie, la care se pot depune oferte până pe 8 ianuarie 2019, dar, având în vedere că legea permite şi consiliilor locale să participe la acest proiect, joi am adoptat o hotărâre prin care am împărţit sumele aferente primite pentru acest proiect consiliilor locale, adică 38 de consilii locale care au solicitat să participe la acest proiect”, a declarat Henning Laszlo.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a precizat că suma alocată consiliilor locale pentru achiziţionarea fructelor şi produselor lactate şi de panificaţie este de 1,26 milioane de lei pentru cel de-al doilea semestru şcolar, iar de acest program vor beneficia începând cu data de 15 ianuarie 2019 peste 23.500 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial.

Potrivit legii, copiii vor primi săptămânal cinci porţii de produse de panificaţie, două porţii de fructe şi/sau legume, două porţii de lapte şi o porţie de produse lactate.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio