Ştiri locale

Programul „Început sigur”, lansat la Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe şi Asociaţia de Promovare a Sănătăţii Mentale „Esely” au lansat, miercuri, programul „Început sigur”, ce are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii romilor din cartierul Orko, unde trăiesc aproape 1.800 de oameni.

Viceprimarul municipiului, Tischler Ferenc, a declarat că programul, realizat după un model implementat cu succes în Ungaria, vizează în special mamele cu copii între 0 şi 3 ani, care vor fi cooptate într-o serie de activităţi zilnice la Centrul multifuncţional din Cartierul Orko, coordonate de o echipă formată din asistenţi sociali şi psihologi. Timp de un an de zile, mamele vor putea participa împreună cu copiii lor la jocuri, activităţi artistice şi educative, dar vor putea beneficia şi de consiliere în anumite probleme legate de creşterea celor mici, de activităţi casnice sau relaţii familiale.

Publicitate

Reprezentanta Asociaţiei, Papp Agota, a precizat că grupul ţintă este format din 63 de familii care au copii sub trei ani. Ea a mai spus că acest program vine în continuarea altui proiect iniţiat în urmă cu aproape doi ani, intitulat „Femeia ca şansă”, în care au fost implicate peste 500 de femei de etnie romă din Cartierul Orko, cu vârste cuprinse între 14 şi 48 de ani.

Primăria Sfântu Gheorghe a finanţat acest proiect cu suma de 30.000 de lei pentru dotarea Centrului multifuncţional şi va asigura timp de un an de zile 9.000 de lei lunar pentru salariile persoanelor implicate în derularea proiectului.

Viceprimarul Tischler Ferenc e de părere că aceste proiecte vor avea pe termen lung un impact pozitiv asupra comportamentului şi mentalităţii membrilor acestei comunităţi.

(Agerpres)

Foto: Vargyasi Levente

Publicitate
banner we radio