Ştiri locale

Programul effAct a împlinit un an. Luna septembrie este dedicată mobilității

Programul effAct, derulat de Biroul pentru Tineret al Primăriei Sfântu Gheorghe, cu scopul de a determina cetăţenii să adopte un stil de viaţă sănătos şi să acorde mai multă atenţie mediului înconjurător, a împlinit un an de la lansare.

Membrii echipei îndeamnă comunitatea locală să își schimbe obiceiurile și să acorde o atenție și mai mare mediului înconjurător. Astfel, luna septembrie va fi dedicată mobilității, iar locuitorii municipiului sunt încurajați să utilizeze mașinile personale „doar în cazuri inevitabile”.

Publicitate

„Un an de effAct! Mulțumim celor care s-au alăturat comunității noastre și au contribuit la un oraș mai locuibil! Anul începe din nou! Avem o nouă ocazie de a ne schimba obiceiurile și de a acorda o atenție și mai mare decât anul trecut mediului înconjurător și rolului nostru în acesta.  Septembrie este luna mobilității! Să folosim mașina doar în cazuri inevitabile! În schimb, să alegem mersul pe jos, mersul cu bicicleta, trotineta sau alte mijloace de transport care nu numai că sunt bune pentru sănătatea noastră, dar și decongestionează traficul din oraș”, transmit membrii effAct într-o postare pe Facebook.

Lansat în urmă cu un an, programul effAct se concentrează în fiecare lună în jurul unei noi provocări, oferind vizibilitate temelor care susţin un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător.

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană şi reducerea poluării prin folosirea mijloacelor alternative de transport, colectarea selectivă și reciclarea deşeurilor, stoparea cumpărăturilor de haine în exces, combaterea risipei de alimente, economisirea energiei, sau prelungirea duratei de viață a obiectelor prin reutilizarea și reciclarea lor.

Tema lunii august a fost „Decluttering”, și a încurajat locuitorii să își curețe casele pentru a-și simplifica viețile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio