Ştiri locale

Programe pentru familii şi pregătiri pentru Crăciun la castelul Mikes din Zăbala

Castelul Mikes din Zăbala va găzdui, în data de 10 decembrie, un eveniment dedicat familiilor şi pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, în cadrul programului „Castel în Transilvania” iniţiat de Grupul Pont în primăvara anului 2015.

Programul evenimentului cuprinde, printre altele, ateliere de creație în cadrul cărora participanții vor putea realiza decorațiuni de Crăciun sau vor putea decora turtă dulce, dar și spectacole și jocuri interactive, vânătoare de comori, focuri de tabără sau plimbări cu trăsura trasă de cai.

Publicitate

„Echipa domeniului Mikes din Zăbala și Castel în Transilvania invită întreaga familie la un eveniment plin cu farmec. Haideți să ne întâlnim, să ne jucăm și să petrecem împreună o zi în atmosfera sărbătorilor de iarnă! Dacă vă doriți puțină relaxare între activități, vă puteți plimba în frumoasa grădină englezească, între copaci seculari! Vă pregătim bunătăți atât pentru suflet, cât și pentru corp. Cei mici și cei mari vor avea parte de jocuri, ateliere de decorațiuni, cântece, teatru de păpuși, vânătoare de comori și multă distracție (…) Meșteșugarii și producătorii locali vă vor aștepta cu cele mai bune produse ale lor. De asemenea, veți găsi obiecte inspirate de castele în oferta magazinului Castel în Transilvania”, transmit organizatorii.

Evenimentul, organizat de echipa Castel în Transilvania și Zabola Estate, va avea loc sâmbătă, 10 decembrie, între orele 10:00 și 17:00, iar intrarea este liberă, însă pentru anumite activități va fi percepută o taxă de participare, mai transmit organizatorii.

Programul complet:

Între orele 10:00 – 17:00

– Decorare de turtă dulce: turta dulce și glazura de zahăr o aducem noi, tu trebuie să ai la tine doar voia bună și creativitatea!

– Atelier de creație decorațiuni: împreună cu copiii vom face decorațiuni de Crăciun, vom desena și scrie cărți poștale, vom colora pagini de colorat de Crăciun.

– EduCastel: jocuri interactive despre castele pentru a-i introduce pe copii în lumea acestui patrimoniu valoros.

– documentar interactiv History is our Story: Pune-ți căștile și petrece câteva minute în trecutul și prezentul a trei castele transilvănene. Tu decizi cum vrei să le cunoști, cât timp le dedic și ce parte din istoria lor te interesează mai mult.

– Activități pentru copii (în limba maghiară)

11:00 – 11:45: spectacol interactiv de teatru de hârtie și vânătoare de comori

12:00 – 12:30: Misiune – joc de familie

14:30 – 15:00: Prezentarea misiunii îndeplinite, acordareapremiilor

15:00 – 15:45: spectacol interactiv de teatru de hârtie

16:00: Concertul elevilor Școlii „Molnár Józsiás”, secția de muzică

16:30: foc de tabără

Alte activități

10:00 – 17:00: pictură pe față

10:00 – 17:00: Djeco – atelier de jocuri creative pentru copiii cu vârste între 3-6 ani

11:00 – 17:00: Pregătiri de Crăciun cu Boróka Bíró. Bloom Belle – atelier de creație pentru adulți. Primele 3 persoane care sosesc la atelier primesc câte un set gratuit.

11:00 – 15:00: Poze instant cu Retrobooth

12:00 – 17:00: tururi cu sania sau căruța trase de cai

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio