Ştiri locale

Programe literare la festivalul pulzArt, în perioada 14-17 septembrie

Repetiție cu lumi – întâlnire cu publicul a scriitorului Mihai Radu

Despre umor și sarcasm, despre povestiri dramatice și întâmplări cotidiene care merită totuși „povestite”, la întâlnirea cu Mihai Radu, vineri, 15 septembrie, de la ora 17:30 în foaierul Teatrului „Tamási Áron”. Întâlnirea va deschide șirul programelor literare ale celei de a 9-a ediții pulzArt. Interlocutorul invitatului nostru va fi Szőcs Imre, traducător literar, bibliotecar.

Vida Gábor: Senkiháza. Erdélyi lektűr – prezentare de carte

În cadrul pulzArt, sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 18 va avea loc prezentarea noului roman Senkiháza. Erdélyi lektűr (Pământul nimănui. Lectură transilvăneană) a scriitorului Vida Gábor, în foaierul Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe

Romanul apărut anul acesta la Editura Magvető din Budapesta ne călăuzește într-o microcomunitate, cu posibile răspunsuri la întâmplările acelor vremuri. La fel cum își conduce pulzArt publicul prin programe axate în jurul temei din acest an al festivalului: „pulzArt micro – lumi individuale”.

Prin prisma acestor conexiuni, prezentarea cărții, în premieră la Sfântu Gheorghe, va fi și mai interesantă. Interlocutorul invitatului nostru va fi scriitorul Miklóssi Szabó István.

Kiss Tibor Noé, Oproiu Nicolette
O producție inedită de teatru-performance, urmată de o discuție interesantă încheie duminică, 17 septembrie șirul programelor literare. Actrița Oproiu Nicolette este protagonista producției cu titlul csendsötét (liniștea întunericului), bazată pe textul romanului lui Kiss Tibor Noé, Beláthatatlan táj (Peisaj de necuprins). Spectacolul recomandat celor peste 18 ani, va avea loc de la ora 17:30 în foaierul Teatrului „Tamási Áron”. După spectacol, de la ora 18:30, publicul va avea ocazia să participe la o discuție cu invitații noștri: scriitorul Kiss Tibor Noé și actrița Oproiu Nicolette.

​​Patrula de timp – prezentare de carte

Proiectul Patrula de timp a lui Sugár János, bazat pe participare publică a fost unul dintre cele mai interesante programe ale ediției trecute pulzArt. Înregistrările audio făcute în timpul proiectului au fost transpuse în text, și au apărut în volumul cu același titlu. Volumul Patrula de timp va fi prezentat în cadrul unei discuții purtate de către artistul vizual Bartha József, artistul grafician Kusztos Attila și Kispál Ágnes-Evelin, fondator al Spațiului Expozițional de Artă Contemporană MAGMA, sâmbătă, 16 septembrie de la ora 17:00 în foaierul Teatrului „Tamási Áron”.

Atelier de scriere creativă cu Horváth Benji

Scrii doar pentru sertarul tău? Vrei să te perfecționezi? Vrei să încerci ceva nou? Atunci atelierul de scriere creativă cu Horváth Benji este pentru tine.

Horváth Benji este scriitor, traducător și slammer, poet distins cu premiul „Csiki László”. Scrie de peste 20 de ani.

Atelierul îți va oferi sfaturi despre cum să găsești, să limpezești și să eliberezi gândurile care se învârt în mintea ta, cum să le transformi în text, dar și despre ce face ca un poem, slam sau proză să fie reușit, cum să redai un text mai eficient și ce este în neregulă cu clișeele.

Detalii despre programul atelierului, taxă de participare și înscriere: AICI.

Publicitate
banner we radio