Ştiri locale

Programări online la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna

Începând cu data de 1 martie 2017, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor va pune la dispoziţie o modalitate modernă şi uşoară prin care se pot face programări online pentru efectuarea de înmatriculări, transcrieri de vehicule, radieri, eliberări numere provizorii, preschimbări certificate de înmatriculare, eliberare şi preschimbare de permise de conducere. Astfel, prin accesarea site-ului Instituţiei Prefectului Judeţul Covasna: www.prefecturacv.ro la secţiunea „Permise şi Înmatriculări”, pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti: www.drpciv.ro la secţiunea „Legături utile’’, sau direct prin click AICI, va fi pus la dispoziţie un instrument gratuit de rezervare online a serviciilor pe linie de înmatriculări/transcrieri autovehicule, cu posibilitatea alegerii datei în care solicitantul se poate prezenta în vederea depunerii documentelor.

În urma verificării disponibilităţii la data solicitată, programul va emite primul interval de timp disponibil, care este de zece minute, considerat suficient pentru rezolvarea unui set de documente. Programarea este gratuită şi netransmisibilă, iar solicitantul este sfătuit ca, înainte de completarea programării, să se asigure că deţine toate actele necesare depunerii cererii.

Informații despre documentele necesare se găsesc atât în lista de documente afişate la sediul SPCRPCÎV Covasna de pe strada Kós Károly, cât și pe pagina de internet www.prefecturacv.ro.

Rezervarea se poate efectua numai pentru următoarele 2 luni calendaristice (fără sâmbătă,

duminică sau sărbătorile legale). Dupa efectuarea rezervarii aplicaţia nu va mai permite o altă rezervare decât după expirarea acesteia. Solicitanţii se vor prezenta la ghişeul de înmatriculări la data rezervată şi cu 10 minute înainte de ora afişată, având asupra lor dosarul complet de înmatriculare, cartea de identitate şi rezervarea listată. Rezervările pentru ziua curentă pot fi efectuate doar până la ora 08:00.

Odată cu intrarea în funcţiune a sistemului de programări online la 1 martie 2017, programul de lucru cu publicul se modifică astfel:

EXAMINARE PROBA TEORETICA:

LUNI 08:15-12:00

DEPUNERE DOCUMENTE INMATRICULARI, NUMERE PROVIZORII, RADIERI:

LUNI, MARTI, JOI: 08:45-15:00

MIERCURI: 08:45-18:00

VINERI: 08:45-13:00

DEPUNERE DOCUMENTE PRESCHIMBARI PERMISE DE CONDUCERE,

PRELUARE IMAGINI DOSARE SCOLI DE SOFERI:

LUNI, MARTI, JOI: 08:45-14:00

MIERCURI: 08:45-14:00, 15:00-18:00

VINERI: 08:45-12:00

ELIBERARI DOCUMENTE:

LUNI-JOI: 14:00-15:00

VINERI: 12:00-13:00

Publicitate
banner we radio