Ştiri locale

Program scurt de Ziua Morţilor la instituţiile Primăriei Sfântu Gheorghe

Angajaţii mai multor instituţii publice din judeţul Covasna, printre care cei ai Primăriei Sfântu Gheorghe, vor avea program de lucru redus pe data de 1 noiembrie, când se marchează Ziua morţilor.

Conducerea Primăriei menţionează, într-un anunţ postat pe site-ul instituţiei, că Biroul de Relaţii Publice, Biroul de Evidenţă a Populaţiei, Biroul de Stare Civilă şi Direcţia Finanţelor Publice vor lucra până la ora 12, iar Biroul Locativ, Relaţii, Contracte şi Administrare Cimitir Comun până la ora 11,30.

Autorităţile locale au dispus o serie de modificări ale circulaţiei rutiere în zona cimitirului comun din Sfântu Gheorghe pentru a se evita ambuteiajele, urmând să se circule pe un singur sens către cimitir pe strada Cetăţii, iar pentru coborâre să se folosească strada Voican. O parcare temporară va funcţiona pe teritoriul poligonului de tir de lângă cimitir.

\’Pentru fluidizarea traficului, pe lângă reorganizările tronsoanelor de circulaţie, vor da o mână de ajutor şi agenţii de la Poliţia Locală. Locuitorii sunt rugaţi să nu parcheze autoturismele pe străzile Cetăţii şi Voican (…) Deşi restricţia se aplică la data de 1 noiembrie, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe solicită şoferilor folosirea rutei din străzile Cetăţii şi Voican începând cu data de 31 octombrie. Primăria atrage atenţia locuitorilor că poligonul de tir de lângă cimitir va funcţiona ca loc de parcare temporar numai pe 1 noiembrie\’, se menţionează în anunţul postat pe pagina de internet a Primăriei.

Şi Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe a anunţat că pe data de 1 noiembrie va avea program scurt de lucru, până la ora 16.

Marţi după-amiază, la Centrul de Cultură Arcuş va avea loc un recital de muzică sub genericul \’Im Memoriam Defunctorum\’, susţinut de studenţi de la Facultatea de Muzică a Universităţii \’Transilvania\’ din Braşov. Acesta va avea loc de la ora 18.00 în Sala de concerte de pe str. Oltului din Sfântu Gheorghe. În program, lucrări de Donizetti, de Falla, Gounod, Bononcini, Purcell, Mozart, Scott, Massennet, Bizet, Gluck, Vivaldi, Balfe, Menotti, Beethoven, Schubert, Saint-Saens, Dvoøak, Rossini, Donizetti şi Dell\’Acqua.

Conform tradiţiei, în fiecare an pe data de 1 noiembrie catolicii şi reformaţii fac pelerinaje la mormintele rudelor şi prietenilor dispăruţi pentru a aprinde lumânări şi a depune buchete şi coroane de flori, iar obiceiul a fost preluat şi de o parte dintre ortodocşii din zonă. Pregătirile pentru Ziua morţilor au început de aproape o săptămână, timp în care comercianţii au umplut centrele oraşelor şi pieţele cu coroane de flori, candele şi lumânări.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio