Ştiri locale

Program de popularizare a lecturii în rândul copiilor din ciclul primar, lansat de Biblioteca Județeană „Bod Péter”

Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe și-a propus să transforme cititul într-un obicei pentru familiile care au copii mici, și a lansat programul „Firul de aur”, al cărui scop este popularizarea lecturii încă din clasele pregătitoare și I.

În ultimele două săptămâni, reprezentanții Bibliotecii Județene au vizitat peste 1.100 de copii înscriși în școlile și grădinițele din Sfântu Gheorghe, cărora le-au citit povești și le-au vorbit despre importanța lecturii.

Publicitate

În cadrul programului, care se va derula până în luna decembrie, copiii pot lua parte la un joc comun, putând să marcheze într-un calendar fiecare ocazie în care cadrele didactice sau părinții le-au citit o poveste. În plus, familiile care vor împrumuta de cel puțin 3 ori cărți, vor participa automat la o tombolă organizată de Biblioteca Județeană la final de an.

„Scopul programului Firul de aur este de atrage atenția părinților asupra importanței lecturii zilnice pentru copiii care încă nu au învățat să citească. Echipa bibliotecii noastre crede în faptul că lectura comună, cu voce tare, efectuată ca practică zilnică în familie, contribuie la dezvoltarea personală a copilului, respectiv ajută la adâncirea relațiilor dintre membrii familiei și la o cunoaștere reciprocă mai bună a acestora (…) În ultimele două săptămâni, colegii noștri au vizitat toate clasele pregătitoare și întâi, au citit povești, și în cadrul unui joc comun fiecare elev a primit fluturașul lecturii, care este conceput pentru a încuraja obiceiul lecturii zilnice. Documentul imprimat pe carton colorat conține pe o parte coperți ale cărților recomandate, iar pe cealaltă parte un mini calendar în care copiii pot marca ocaziile în care li s-a citit acasă sau la școală. Totodată, fluturașul îi îndeamnă pe copii și pe părinții lor să viziteze biblioteca. Dacă familia vine la noi și împrumută cărți de trei ori, poate participa la marea extragere de la sfârșitul anului, unde se pot câștiga cărți valoroase”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene, pe pagina de Facebook dedicată programului.

Programul „Firul de aur” este derulat cu sprijinul Consiliului Local Sfântu Gheorghe și al Fundației Communitas.

 (Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio