Ştiri locale

Aproape 90 de echipe înscrise la Parada cârnaţilor şi Festivalul verzei de la Sfântu Gheorghe. Program complet

Aproape 90 de echipe, formate din bucătari profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate, s-au înscris la ediţia din acest an a Paradei Cârnaţilor şi Festivalul verzei, ce vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe.

„Cele aproape 90 de echipe înscrise în concurs demonstrează că acest eveniment are un loc bine determinat pe harta gastro-turistică a judeţului. În acest an, ca şi în ultimii 14 ani, căutăm să promovăm valorile locale şi sperăm că şi acest sfârşit de săptămână va fi o adevărată sărbătoare comunitară”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, mare maestru al Ordinului Cavaleresc Gastronomic „Transylvania”.

Publicitate

Parada cârnaţilor va avea loc sâmbătă, iar fiecare echipă înscrisă va primi câte zece kilograme de carne şi va trebui să prepare 15 metri de cârnaţi.

Organizatorii au anunţat că, în cadrul acestui eveniment, vor fi preparaţi cel mai subţire cârnat din ţară – dintr-o sută de kilograme de carne, cu un diametru de 13-15 milimetri, precum şi cel mai gros cârnat din ţară – cu un diametru de 60-80 milimetri.

Printre „vedetele” Paradei cârnaţilor din acest an vor fi şi preparatele din carne de vânat.

Festivalul verzei va avea loc duminică, iar participanţii vor avea libertatea de a găti orice doresc, respectând tema evenimentului.

Juriul, prezidat de Tóth Endre, un maestru bucătar din Ungaria, va premia, ca în fiecare an, gustul, aspectul preparatelor, reţeta, originalitatea, decorarea meselor, costumaţia echipelor şi servirea.

„Scopul nostru este să atragem cât mai mulţi turişti în judeţul Covasna, dar şi să le oferim şi localnicilor o posibilitate de a petrece tipul liber în mod folositor şi plăcut. Pe lângă concursuri, vizitatorii şi turiştii sunt aşteptaţi la un adevărat street-food festival secuiesc, deoarece se vor găsi diverse specialităţi secuieşti, cum ar fi cârnaţi, sarmale, hot-dog secuiesc, ciolan sau tocăniţă din carne de vânat”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi de Alimentaţie Publică, Asociaţia Judeţeană pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna şi Ordinul Cavaleresc Gastronomic „Transylvania”, care numără, la ora actuală, aproape 300 de persoane pasionate de gastronomie.

(Agerpres)

PROGRAM COMPLET

VINERI

18:00 – 19:00  Concert Amnesia

19:00 – 20:30  Concert Bagossy Brothers Company

 

SÂMBĂTĂ

09:00 – 10:00  Înregistrare, pregătiri

10:00 – 11:00  Preluarea ingredientelor de bază, decorarea meselor

11:00 – 13:00  Umplerea cârnaţilor (poate fi urmărit live pe pagina Facebook a evenimentului)

13:00 – 14.00 Spectacolul Fanfarei „Kováts András” – Reci

14.30 – 15.30  Concert Kelekótya

11:00 – 16:00  Jurizare (locaţie: Tribel FF)

15:45 – 16:15 Prepararea celui mai subţire şi celui mai gros cârnat (Dino) din ţară (poate fi urmărit live pe pagina Facebook a evenimentului)

17:00 – 17:30  Anunțarea rezultatelor

17:45 – 19.10  Concert Open Stage koncert

19:30 – 21:00  Concert Akcent

 

DUMINICĂ

09:00 – 10:00  Înregistrare, Preluarea ingredientelor de bază, pregătiri

10:00 – 14:00  Concurs (poate fi urmărit live pe pagina Facebook a evenimentului)

13:00 – 14:00  Concertul Fanfarei din Ozun

14:30 – 15:30  Concert Mesehetes

14:00 – 16:00  Jurizare

16:00 – 16:30  Anunțarea rezultatelor

18.30 – 20:00  Concert Beatrice

Publicitate
banner we radio