Ştiri locale

Program Cinema Arta pentru perioada 6-12 octombrie

 

Kincsem

(Ungaria, dramă, 121 min., 2017) – subtitrare română

Program:

Publicitate

07.10 (sâmbătă): 12:30

08.10 (duminică): 21:15

10.10 (marţi): 20:30

12.10 (joi): 20:00

Descriere: Blaskovich Ernő a pierdut totul în urma Războiului de Independență. Trăiește o viață anostă, fără valoare și fără vre-un scop, asta până când apare marea lui oportunitate,”Kincsem”, calul miraculos, care îi aduce succese peste succese în cadrul curselor de cai din Europa. Astfel, soarta îi oferă șansa să-și înfrângă vechiul inamic, baronul von Oettingen, într-o luptă nobilă. Cu toate acestea, rivalitatea lor crescândă este complicată de faptul că Ernő se îndrăgostește de Klara von Oettingen, fiica ucigașului tatălui său. Oare ce este mai important, iubirea sau răzbunarea?

 

Blade Runner 2049 (3D)

Vânătorul de recompense 2049 (SUA, SF Thriller, 164 min., 2017)

Program:

07.10 (sâmbătă):15:30

08.10 (duminică):15:50

10.10 (marţi): 18:15

11.10 (miercuri): 20:30

12.10 (joi): 20:30

Descriere: Clasicul film al lui Ridley Scott, Blade Runner/Vânătorul de recompense (1982), devenea un film cult, având ca temă esenţa umanităţii – urmărind relaţia dintre replicanţi şi oamenii care au început prin a-i crea, au continuat prin a-i exploata, şi au ajuns să-i discrimineze şi să-i vâneze. Harrison Ford l-a interpretat pe Blade Runner – un tip de polițist futurist, acuzat de vânarea şi „eliminarea” replicanților. La 35 de ani distanță după evenimentele din primul film, un nou vânător de replici umane – ofițerul LAPD (Los Angeles Police Department) „K” (Ryan Gosling) descoperă un secret de mult timp îngropat ce are potențialul de a scufunda în haos ce a mai rămas din societate. Descoperirea îl face pe K să demareze o anchetă cu scop final de a-l găsi pe Rick Deckard (Harrison Ford), fost vânător de replici umane, care a fost dat dispărut de trei decenii. Acţiunea noii pelicule este imaginată de Michael Green şi Hampton Fancher (ce a colaborat şi la scenariul originalului) – se va desfăşura la câteva decenii după primul film.

Sursă: cinemagia.ro

 

Octav

(România dramă, 102 min., 2017)

Program:

06.10 (vineri): 18:15

08.10 (duminică): 13:45

10.10 (marţi): 16:00

11.10 (miercuri): 16:00

12.10 (joi): 18:15

Descriere: Când farmecul României interbelice începe să renască în amintirile lui Octav (Marcel Iureș), o fetiță ce i se pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Sursă: cinemagia.ro

 

Home Again

Cum să faci ca s-o desfaci? (SUA, comedie, 97 min., 2017) – subtitrare română

Program:

06.10 (vineri): 21:00

08.10 (duminică): 19:15

10.10 (marţi): 18:30

11.10 (miercuri): 16:15

12.10 (joi): 18:00

Descriere: Cum să faci ca s-o desfaci? e o comedie romantică modernă cu Reese Winterspoon în rolul lui Alice Kinney, recent separată de soțul ei (Michael Sheen). Alice decide să înceapă o viață nouă și se mută înapoi în orașul său natal, Los Angeles, împreună cu cele două fetițe ale ei. În seara aniversării celor 40 de ani, Alice cunoaște trei tineri cineaști aspiranți care aveau nevoie disperată de un loc unde să locuiască. Ea acceptă ca cei trei să locuiască temporar în casa ei de oaspeți, dar acest aranjament va avea urmări neașteptate. Noua “familie” a lui Alice, dar și noua ei idilă romantică amenință să se transforme într-un dezastru când aceasta se trezește la ușă cu fostul ei soț, care s-a întors cu bagaje cu tot să reia relația întreruptă. Cum să faci ca s-o desfaci? e o comedie despre dragoste, prietenie, și familiile pe care ni le formăm. Dar are și o lecție de viață extrem de importantă: să o iei de la început nu e o treabă de începător.

Sursă: cinemagia.ro

 

Flatliners

Linia morții (SUA, dramă, 108 min., 2017) – subtitrare română

Program:

07.10 (sâmbătă):18:45

11.10 (miercuri): 18:45

Descriere: Într-o încercare temerară de a afla ce ne așteaptă pe toți după moarte, câțiva prieteni, colegi la Medicină, concep un plan prin intermediul căruia, unul câte unul, să-și provoace oprirea temporară a oricărei activități cerebrale, pentru a “simți” moartea înainte de a fi readuși la viață. Unii dintre ei sunt “uciși” și apoi înviați cu amintiri extrem de puternice, iar experimentul este considerat un succes. Dar, deși pare că au câștigat mai mult decât își propuseseră inițial, trecutul pur și simplu da buzna peste ei, bântuindu-i.

Sursă: cinemagia.ro

 

Borg vs. McEnroe

Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului (Suedia-Danemarca-Finlanda, biografic, dramă, sport 100 min. 2017) – subtitrare română

Program:

07.10 (sâmbătă):21:15

10.10 (marţi): 16:15

11.10 (miercuri): 21:15

Descriere: Povestea reală a duelului legendar dintre cei doi monștri sacri ai tenisului mondial din cadrul turneului de la Wimbledon din 1980, când cei doi au schimbat istoria tenisului și s-au transformat în legende ale acestui sport, în ciuda tuturor obstacolelor și a prețului plătit.

Sursă: cinemagia.ro

 

Willkommen bei den Hartmanns

Bun venit în Germania (Germania, comedie, 116 min., 2016) – subtitrare română

Program:

07.10 (sâmbătă):13:00

10.10 (marţi): 21:15

11.10 (miercuri): 18:15

Descriere: O familie înstărită din München oferă găzduire unui refugiat, Diallo din Nigeria. Acesta îşi face curând prieteni printre membrii familiei, dar prezenţa lui este o adevărată provocare, mai ales când vine vorba de rasism, birocraţie sau suspiciuni de acte de violenţă.

Sursă: cinemagia.ro

 

Jungle Bunch

Patrula Junglei (Franţa, animaţie, 2017) – dublaj maghiar

Program:

06.10 (vineri): 16:00

08.10 (duminică): 11:45

12.10 (joi): 16:00

Descriere: Maurice e un pinguin cu suflet de… tigru! Crescut de o tigroaică, acest pinguin nu a devenit deloc un împiedicat, ci un adevărat profesionist în artele marțiale Kung Fu. Acum, împreună cu prietenii lui din Patrula Junglei, Maurice are planuri mari: vrea ca în junglă să domnească ordinea și dreptatea, exact ca pe vremea când mama lui era la conducere. Dar Igor, un koala diabolic, înconjurat de babuinii săi mercenari nu tocmai iuți la minte, are și el planurile lui: să distrugă jungla. E timpul ca Patrula Junglei să intre în acțiune!

 

The Lego Ninjago Movie (3D)

(SUA-Danemarca, animaţie, 100 min. , 2017) – dublaj român

Program:

08.10 (duminică): 12:00, 14:00

12.10 (joi): 16:15

Descriere: O țară îndepărtată este amenințată de întuneric. În acest loc numit Ninjago, forțele răului și ale binelui se vor confrunta într-o aventură epică și distractivă. Dispuși să își riște viața pentru a apăra orașul Ninjago cu onoare, o echipă de șase tineri nedisciplinați va trebui să demonstreze că nu sunt doar niște adolescenți obișnuiți de liceu, ci niște războinici secreți înzestrați cu abilități deosebite. Instruiți de înțeleptul maestru veteran Sensei Wu, și conduși de Lloyd alias Ninja Green, Jay, Kai, Cole, Zane și Nya vor încerca să-și protejeze orașul de monștri, roboți gigant, dragoni și alte personaje negative cibernetice. Problema? Printre dușmanii săi se află Garmadon, care se întâmplă să fie tatăl tânărului Ninja Green. Tatăl împotriva fiului și fiul împotriva tatălui, această confruntare epică va testa o echipă de ninja indisciplinați, care trebuie să învețe să-și controleze ego-urile lor și să lucreze împreună pentru a-și elibera adevărata lor putere.

Sursă: cinemagia.ro

 

Program Zilele Filmului Maghiar

 

VINERI

17:00 – FILM DOCUMENTAR

Derbi secuiesc (Ungaria film documentar, 50 min., 2017) – subtitrare română

Descriere: De mulți ani, în octombrie, parohia și autoritățile locale din Păuleni-Ciuc organizează o serie de evenimente culturale cu ocazia sărbătorii Maicii Domnului. Una din atracții este competiția căruțelor, organizată după modelul competițiilor de trăsuri, doar că într-un mod mai… secuiesc. În această zi, caii și căruțele primesc haine de sărbătoare. Și în acest an, Ferencz Dávid și unchiul său se înscriu împreună la concurs. Nu e un secret că scopul lor e să ajungă pe primul loc.

 

18:00 – Filmgalopp 1

Angela (România, film documentar, 33 min, 2016) – subtitrare română

Descriere: Într-un sătuc din Ardeal, Angela, o tânără romă, se pregătește să nască. Intrăm în lumea ei de zi cu zi și aflăm bucățele din trecutul ei tumultuos: cum a fost răpită și cum viitorul ei soț a salvat-o din mâinile răpitorilor. De asemenea, aflăm despre eforturile familiei fetei de a se integra în societate. În ciuda faptului că soțul ei e departe, iar astfel viața îi pare fără mari perspective, Angela găsește alinare și speranță în Biblie.

Sursă: http://www.zilelefilmuluimaghiar.ro/

 

Babuka în iarbă (Documentar, animație, România, 11 minute, 2017) – subtitrare română

Descriere: Babuka, o tânără superbă, a trăit în timpul războiului o întâmplare ca-n povești: când trăia în cea mai mare sărăcie a apărut un salvator american secret care, din dragoste, a vrut să-i ofere totul. Atunci Babuka nu știa încă cine e și cine va deveni tânărul, dar după mulți ani identitatea lui a ieșit la iveală și astfel totul a trebuit reinterpretat.

 

Mirificul Lacu Roșu (Film documentar, România, 20 minute, 2017) – subtitrare română

Descriere: Documentarul educațional prezintă comoara naturală care este Lacu Roșu și părțile importante din Parcul Naţional Cheile Bicazului–Hăşmaş care se află în apropiere. Filmul ne oferă informații despre istoria și despre geografia locului, despre fauna și despre flora lui. Documentarul prezintă date importante despre fiecare deal din preajmă și se încheie cu vorbele lui Orbán Balázs.

 

19:15 Filmgalopp 2

Culturistul (Documentar, România, 28 minute, 2017) – subtitrare română

Drescriere: Culturistul Zoli a fost la viața lui și gangster și actor porno și gigolo și dealer de droguri. După o explozie și o comă de două luni, a ajuns pe calea cea bună. Acum încearcă să-și vândă cartea autobiografică cu ajutorul lui Tamás, un asistent social care e și rapper.

 

MONYO+BABA  (Documentar, România, 52 minute) – subtitrare română

Descriere: Monyo și Baba sunt doi muzicieni talentați. Trăiesc în propria bulă, în lumea lor închisă unde au devenit sclavii muzicii și iubirii lor. Sunt răzvrătiți: pentru iubirea lor s-au luptat cu părinții, iar pentru libertatea lor muzicală, cu casele de discuri. Nu au făcut compromisuri nici măcar ca să aibă succes profesional. Uneori sunt doi nebuni incompatibili care își ard lumânarea vieții de la ambele capete.

 

20:30 – Lungmetraj

Cetățeanul (Dramă, Ungaria, 109 minute, 2016) – subtitrare română

Descriere: Africanul Wilson trăiește în Ungaria, ca refugiat. De ani de zile lucrează în Budapesta ca agent de pază, iar cea mai mare dorință a lui este să devină cetățean maghiar. De fiecare dată, însă, pică examenul la proba de cunoaștere a Constituției Ungariei. Mari, o profesoară de maghiară și de istorie, de aceeași vârstă cu Wilson, îl ajută să învețe, iar între cei doi ia naștere o poveste de dragoste. Mari ia o decizie importantă: își părăsește soțul și se mută acasă la bărbatul de culoare. Viața lui Wilson pare a lua o turnură fericită: își găsește parteneră, chiar și familie, tece și examenul de cetățenie și pare că, în curând, va putea să se considere maghiar în toată regula. Brusc, însă, apare în poveste Shirin, o refugiată din Iran, a cărei singură șansă este o căsătorie formală cu un cetățean maghiar. Din solidaritate, Wilson o ascunde la el acasă, iar situația devine, încet și sigur, foarte neplăcută: bărbatul trebuie neapărat să aleagă între iubirea pentru Mari și responsabilitatea pe care o simte față de refugiată.

 

SÂMBĂTĂ

11:00 Proiecte pentru copii

Egy kupac kufli (Animație, Ungaria, 71 minute, 2017.)

Decriere: Personajele principale ale întâmplărilor sunt șapte ființe de poveste: corâmele. Nu sunt nici cornuri, nici râme. Nu sunt nici păpuși, nici pietricele. O corâmă seamănă cu multe lucruri, dar nu seamănă de fapt cu nimic. Sare ca o minge de cauciuc, deși nu e o minge de cauciuc. E colorată ca o acadea, deși nu e comestibilă. Sunt și mari, sunt și mici. Sunt grase, dar sunt și slabe. Merg și vin și niciodată nu se știe de unde vin și unde pleacă. Zödön e cel mai verde. Pofánka e cea mai roșie. Titusz e cel mai galben. Hilda e cea mai mov. Valér e cel mai albastru. Bélabá e cel mai maro. Iar Fityirc e cel mai gri, pentru că cineva trebuie să fie cel mai gri.

 

16:00 – Film documentar

Oameni şi vaci (Documentar, România–Ungaria, 50 minute, 2017) – subtitrare română

Descriere: Filmul prezintă situația crescătorilor maghiari de vite din Secuime în perioada 2015-2017. Publicul va putea urmări în paralel destinele a mai multor personaje precum președintele de asociație, micul fermier de la țară care practică metode tradiționale, marele fermier care crește vite pentru carne și care gândește în termeni de dezvoltare.

 

17:00 – Filmgalopp 3

Tomi, Ervin și școala (Documentar, România, 61 minute, 2017) – subtitrare română

Descriere: Varșag este o localitate din județul Harghita cu o întindere foarte mare, cu păduri de brazi ca-n povești, cu pârâie cristaline – un loc unde n-au ajuns încă efectele globalizării. Oamenii de aici trăiesc în armonie cu natura și cu tradiția. În Varșag există copii care merg kilometri întregi până la școală peste dealuri, prin zăpada care le ajunge până la genunchi. Protagoniștii filmului sunt doi copii care încep clasa întâi și care fac pentru prima dată acest drum, precum și un elev de clasa a opta, care îl parcurge pentru ultima dată.

 

Portrete în pantă (Documentar, Ungaria, 10 minute, 2016) – subtitrare română

Descriere: De mulți ani, viața dealului din orașul maghiar Edelény este animată de familiile zgomotoase de romi. Dealul a fost martorul multor întâmplări, dar mai ales al muzicii care se aude în permanență, al sărbătorilor și chefurilor, al dramelor și certurilor – toate asezonate cu pălincă. În acest mic cartier animat tot timpul de întâmplări parcă timpul are o altă dimensiune și oricine ajunge aici intră într-o zonă temporală subiectivă. Protagoniștilor, deși sunt cei mai mari actori, le lipsește autodocumentarea. Iar acum așteaptă cu nerăbdare să-și lase amprenta cu tot cu copii, cu soacră, cu câini, în timp ce-și spun poveștile de viață.

 

18:30 – Lungmetraj

Bucla temporală (Fantastic, thriller, Ungaria, 90 minute, 2016) – subtitrare română

Descriere: Ádám se ocupă cu contrabanda de produse farmaceutice și se află într-un impas. El ia o decizie proastă cu efecte tragice neașteptate care ajung să o afecteze și pe iubita lui, care este însărcinată. Când totul pare pierdut, Ádám primește o nouă șansă să readucă lucrurile pe calea cea bună. Și apoi încă o șansă. Și încă una.

Proiecția filmului artistic „Bucla temporală” va fi urmată de o sesiune Q&A cu regizorul filmului, Madarász Isti.

 

21:00 – Lungmetraj

Kojot (Acțiune, Ungaria, 126 minute, 2017) – subtitrare română

Descriere: Bicsérdi Misi ajunge la Tűzkő, unde vrea să-și ia în primire casa și pământul moștenite de la bunicul lui, un om al dracului la vremea lui. Misi e un tip 30+, frustrat, care nu-și găsește locul nici în viața profesională, nici în cea personală, emoțională. Plutește în derivă, fuge de conflicte. El se apucă de renovarea casei bunicului său, iar asta devine o prioritate atât pentru el, cât și pentru iubita lui, Eszter. Pentru că nu prea are bani, Misi poate apela doar la ajutoare nespecializate: pensionarul vorbăreț Lajos și cumnatul acestuia, introvertitul Attila, fost pușcăriaș. Viața începe să aibă un sens pentru Misi, dar asta nu durează mult. El află că „Döbrögi”, Szojka Pál și fiul său, baroni locali atotputernici, se ocupă cu vânzarea terenurilor din zonă către o multinațională suedeză. Când Szojka pune ochii și pe terenul său, Misi se pregătește de luptă. O luptă dură pentru pământ, pentru familie, pentru viață, pentru viitor și pentru bărbatul care tocmai se naște în Misi…

 

DUMINICĂ

16:00 Filmele taberei de creație cinematografică Filmtett Workshop, ed. a 16-a

Semnal 2017

Medicul tatălui meu nu practică

Frici de tată

Zăpăcitor

Icar

Fifi

Paradise Park

Fața de pernă

Știi de ce mi-e teamă?

Prometeu, chițcanul

Your Face Through the Screen

 

17:30 –  Film documentar

Kanzoli  (Documentar, Ungaria, 74 minute, 2017) – subtitrare română

Descriere: În urma castingului pentru Miraj, în regia lui Hajdu Szabolcs, Ruzsa Rémusz primește rolul lui Kanzoli. Conform înțelegerii, un membru al echipei vine în România, la Căpeni, Covasna, să-l ia pe actorul amator la filmările care au loc la 800 de kilometri distanță. Sarcina pare ușoară, dar se ivesc obstacole neașteptate și, cu două zile înainte de filmări, se iscă un conflict serios cu localnicii.

 

19:00 –  Lungmetraj

Puțul (Dramă, Ungaria, 97 minute, 2016) – subtitrare română

Descriere: Undeva în apropierea graniței Ungariei cu Austria, în mijlocul pustietății, se află o benzinărie. Amplasarea ei e la fix pentru un „antreprenor” care trăiește din traficarea femeilor în Elveția, iar această stație de tranzit nu dă de gândit nimănui. La benzinărie lucrează bătrânul alcoolic István, care era acolo de dinainte de „afacere”, iar fetele sunt transportate o dată la 2, 3 săptămâni. Într-o zi leneșă de vară fierbinte, la benzinărie apare fiul lui István, părăsit de mama lui. În același timp, mașina care transporta fetele se defectează, astfel că, timp de câteva zile, atât ele, cât și șoferul rămân blocați cu István și fiul lui. Vor ieși la iveală atât sentimente, cât și secrete până acum bine păstrate…

 

21:00 – Lungmetraj

Strangulat (Thriller, Ungaria, 121 minute, 2016) – subtitrare română

Descriere: Un bărbat a fost condamnat la moarte pentru uciderea unei femei în Martfű, în 1957. Cu 7 ani mai târziu, crimele crunte urmează unele după altele. În atmosfera încărcată de după revoluție e greu să se găsească legăturile dintre acestea și să fie reluat firul anchetei. Într-o țară în care nu există criminali în serie, victimele sunt tot mai multe. Tânărului procuror nu îi va fi deloc ușor să dea de capăt acestei povești încâlcite și acestui ucigaș nemilos care îngrozește orășelul.

Leírás: Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

Publicitate
Publicitate
banner we radio