Ştiri

Prognoza meteo. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în toată ţara, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 10 şi 18 grade şi minime între -1 şi 7 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, informează ANM.

JOI 

Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nord-vestice, nordice şi centrale, unde temporar va mai ploua, iar pe crestele montane ale Carpaţilor Orientali, trecător la începutul zilei vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud şi în zona de munte a judeţelor Satu Mare şi Mureş, în cursul zilei se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe crestele Carpaţilor Orientali, unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, dar local şi temporar, ziua şi în celelalte regiuni, cu viteze de 50…60 km/h.

VINERI

Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă; temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în special în vestul şi nord-vestul ţării, unde va ploua în general slab. Noaptea înnorările vor cuprinde şi restul teritoriului şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse sub formă de ploaie, exceptând zonele montane, Maramureşul, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei unde treptat vor predomina ninsorile. Pe spaţii mici, la deal şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice, centrale şi estice, precum şi la munte, cu viteze mai mari pe creste.

SAMBATA

Vremea se va răci, iar răcirea va fi accentuată, față de intervalul precedent, în toată țara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad in estul Transilvanieie și 10 grade ]n sudul litoralului, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între -8 și 0 grade. Vor fi înnorări și precipitații în majoritatea regiunilor, iar noaptea pe arii restrânse în sud și cu izolat în restul teritoriului. Izolat , cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În interiorul arcului carpatic, jumătatea de nord a Moldovei și la munte, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, iar în celelalte zone vor predomina ploile. Vântul va avea intensificări temporare la munte; în prima parte a intervalului și în est, sud-est și extremitatea de sud-vest, iar în rest va sufla slab și moderat.

DUMINICA

Valorile termice vor fi, în general, comparabile cu cele de sambata si apropiate de normalul acestei perioade din an. Temperaturile maxime se vor încadra 1 și 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -8 și 1 grad, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara si noaptea în vest, nord și centru, unde, izolatvor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie, iar la munte mai ales lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla cu unele intensificări în zona montană înaltă. În zonele joase de relief, local va fi ceață, îndeosebi dimineața.

De luni pana miercuri se va incalzi treptat iar sansele de aparitie a precipitațiilor vor fi destul de raduse.

Publicitate
banner we radio