Ştiri

Prognoza meteo. Vreme rece la început de săptămână. Când încep precipitaţiile

Vremea se răceşte simţitor în următoarele zile şi, după o uşoară încălzire la mijlocul săptămânii, vom avea din nou o scădere a mercurului în termometre. Din fericire, nu avem, însă, prea multe precipitaţii, potrivit meteorologilor.

LUNI. Vremea va continua să se răcească, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în estul Transilvaniei şi 14 grade în Lunca Dunării după ce în zori vor fi temperaturi sub pragul de îngheţ şi brumă în estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații, pe arii relativ extinse, sub formă de ninsoare în zona montană, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova și izolat, predominant sub formă de ploaie, în celelalte regiuni. Vântul va avea intensificări temporare mai ales în estul teritoriului, unde vitezele vor atinge 50…60 km/h. În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, rafalele vor depăşi 70…80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea.imineata, local, va fi brumă.

MARŢI. Ziua începe cu temperaturi scăzute şi local se vor semnala ceaţă şi brumă. Şi peste zi vremea va fi rece pentru această dată, cu temeraturi maxime între 5 grade in Moldova şi în estul Transilvaniei şi 12 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitații slabe în centru şi in est, ninsori la munte, mixte, local în Moldova și în Transilvania și mai ales sub formă de ploaie, pe arii restrânse în Dobrogea și în Muntenia. Vântul va sufla cu unele intensificări în zona montană, dar și în regiunile estice.

MIERCURI. Vremea se va încălzi față de zilele anterioare în majoritatea zonelor, astfel incat temperaturile maxime vor avea valori de la 7…8 grade în nordul Moldovei, până în jurul a 15 grade în sudul Banatului și sud-vestul Olteniei. Dimineața în zonele joase, vor fi condiții de ceață iar peste zi cerul va avea înnorări în vestul, centrul și nordul țării, unde, mai ales în cursul nopții, local va ploua. La munte, în special în zona mai înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua. Vântul va sufla cu intensificări pe crestele montane, dar trecător și în Câmpia de Vest și în deltă.

Tendinţa vremii va fi, însă de răcire. Joi temperaturile scad din nou, exceptând sud-estul ţării, unde vor continua să crească ușor, astfel incat maximele vor fi in general între 6 și 16 grade. Temporar, cerul va fi noros și va ploua în toate regiunile, iar la munte precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Ultimele zile ale saptamanii vor fi marcate de alternante termice. Sansele de precipitatii vor creste semnificativ abia duminica viitoare spre luni.

Publicitate
banner we radio