Ştiri

Prognoza meteo. Vreme închisă şi temperaturi scăzute în următoarele zile

Meteorologii anunţă că începând de duminică valorile termice vor marca o scădere şi se vor apropia de cele specifice datei din calendar.

Duminică. În regiunile sudice si estice, valorile termice diurne vor marca o scădere şi se vor apropia de normele specifice datei, vremea va fi predominant închisă şi local va fi ceată sau burnită. În restul teritoriului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit, cerul va fi mai mult senin şi doar dimineaţa şi noaptea, pe spaţii mici se va semnala ceaţă, care poate favoriza apariţia de polei în zonele depresionare. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în Banat, Moldova si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade in estul Transilvaniei si sud-vestul Olteniei 17 grade in vest si nord-vest. (indeosebi in zona de deal de acolo)

Luni. În regiunile extracarpatice vremea se va mentine predominant închisă, iar pe arii restrânse va mai fi ceaţă sau burniţă. În restul teritoriului, valorile termice vor fi, în continuare, mai ridicate decât normele perioadei, cerul va fi mai mult senin dar, pe arii restrânse dimineata si noaptea, se va semnala ceată. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în Delta Dunării, sudul Banatului, nordul Moldovei si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 si 14 grade. (3…4 grade in estul Transilvaniei si in Moldova, unde ceata va fi foarte persistenta si 15….16 grade in Maramures)

Marti: În sudul si estul tării vremea se va mentine închisă si local se va semnala ceată, burnită sau ploaie slabă. În restul teritoriului valorile termice vor fi, în continuare, uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cerul va fi variabil si doar izolat, dimineata si noaptea, va fi ceată. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în Delta Dunării si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade in nordul Moldovei si 14 grade in Maramures.

MIERCURI. În regiunile extracarpatice vremea va fi în continuare închisă si local se va semnala ceată, burnită sau ploaie slabă. În restul teritoriului valorile termice se vor mentine uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cerul va fi variabil si doar izolat, dimineata si noaptea, va fi ceată. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade in estul Transilvaniei si 12 grade in Dealurile de Vest.

JOI si VINERI – Valorile termice se vor mentine în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie în cea mai mare parte a tării. În zonele joase de relief local se va semnala ceată şi, mai ales în regiunile.

 

Publicitate
banner we radio