Ştiri

Prognoza meteo. Vreme deosebit de caldă în următoarele zile

În următoarele zile, meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă pentru aceasta perioadă. În sudul ţării temperaturile vor ajunge la 22 de grade. Spre sfârşitul săptămânii sunt aşteptate precipitaţii.

Luni. Temperaturile mai cresc şi vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu maxime cuprinse în general între 11 grade în depresiuni şi 21-22 grade în sudul extrem al ţării.

În jumătatea vestică vor fi înnorari şi va ploua temporar. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe se vor semnala cu totul izolat. Dimineaţa doar izolat în zonele joase sunt condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în Câmpia de Vest şi pe litoral.

Marţi. Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată, iar temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 grade în nord-vestul ţării şi 22 de grade în sudul extrem. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în vestul şi în nordul ţării, unde temporar va ploua, iar în zona Carpaţilor Orientali, în cursul nopţii, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla cu unele intensificări la munte. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Miercuri. În regiunile extracarpatice, deşi valorile termice vor marca o scădere, vremea se menţine mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea înnorări, dar numai pe arii restrânse va ploua slab sau va burniţa.

În restul teritoriului, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, trecătoare se vor semnala izolat, cu precădere după-amiaza şi noaptea. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va prezenta intensificări la munte şi, local, în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi 17…18 grade în vest şi în centru.

Tendinţa joi. Temperaturile scad uşor în toată ţara dar vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, îndeosebi în regiunile intracarpatice, cu maxime între 4 şi 15 grade.

De vineri până luni valorile termice se vor menţine peste normele specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, dar temporar va ploua în toate regiunile, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte.

Publicitate
banner we radio