Meteo

Prognoza meteo: vreme de primăvară cu o săptămână înainte de Crăciun

Meteorologii anunţă o anomalie termică în România, în weekend şi toată săptămâna viitoare, după ce pe teritoriul ţării noastre va intra o masă de aer cald venită din nordul Africii.

Meterologul Alina Şerban de la ANM anunţă că, odată cu intrarea în România a unei mase de aer cald, vremea se încălzeşte semnificativ, mai ales în zonele înalte.

Potrivit specialiştilor ANM, în ţara noastră se va produce un fenomen meteorologic denumit inversiune termică. Mai precis, o masă de aer cald care pătrunde în România nu reuşeşte să dizloce masa de aer rece şi rămâne undeva în zonele mai înalte.

Astfel, săptămâna viitoare la deal şi munte se vor înregistra 15…16 grade Celsius. Pentru că va fi ceaţă, în zonele joase această masă de aer cald nu va fi resimţită.

 „Într-adevăr, intrăm într-un proces de încălzire. Şi la această oră înregistrăm temperaturi de 13…14 grade Celsius. Sunt zone unde a ieșit și soarele, respectiv în sud-estul teritoriului și în Transilvania. În zilele următoare, astfel de temperaturi se vor regăsi în mare parte din țară. În acest moment, un sistem precipitabil va traversa țara. Îl vom regăsi în regiunile estice, astfel că vom avea ploi slabe cantitativ”, a declarat Alina Şerban.

Specialistul ANM a precizat că vremea se va încălzi şi va fi frumoasă. Nu vor fi precipitații, ci doar ceață, în zonele joase de relief. 

Temperaturile vor crește astfel că la mijlocul săptămânii viitoare vom avea 16-17 grade Celsius în unele zone ale ţării.

Publicitate