Meteo, Ştiri

Prognoza meteo: Temperaturi de vară în mijlocul toamnei.

Vremea va fi mult mai caldă față de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar în primele ore ale intervalului și din nou pe parcursul nopții, îndeosebi în zona preorășenească va fi ceață sau nebulozitate stratiformă.

LUNI

Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie în aproape toată țara. Cerul va fi mai mult senin, dar mai ales dimineața și noaptea, local în zonele joase din Moldova, Muntenia și Dobrogea și izolat în rest va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, posibil asociată pe spații mici cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul și sud-vestul teritoriului, iar cele minime se vor situa între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 17 grade în Dealurile de Vest.

MARTI

Vremea se va menține în general frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, însă la începutul și spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief în special din estul și sud-estul țării, va fi nebulozitate joasă sau ceață, izolat și trecător asociată cu burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 28 de grade, iar cele minime între 5 și 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

MIERCURI

Vremea va fi în continuare în general frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin și mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase de relief din est și sud-est, va fi nebulozitate joasă sau ceață izolat asociată cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 și 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. La începutul și spre sfârșitul intervalului, pe suprafețe mici, va fi ceață și în sudul și centrul teritoriului.

JOI

Vremea în general frumoasă și deosebit de caldă va persista. În est și sud-est, mai ales în prima parte a zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă sau ceață, izolat asociață cu burniță. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin și doar pe arii restrânse în orele dimineților se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 și 16 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

TENDINŢA evoluţiei vremii de VINERI până DUMINICA

Valorile termice vor fi, în general, cu mult mai ridicate decât în mod caracteristic acestei perioade, deși vor marca o scădere ușoară în a doua parte a intervalului în jumătatea de nord a țării. În zonele joase din est și sud-est va mai fi ceață izolat asociată cu burniță.

Publicitate
banner we radio