Ştiri

Prognoza meteo. Se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării

Meteorologii anunţă că vremea se va încălzi, în weekend, în cea mai mare parte a ţării însă vor fi şi zone în care va mai ninge.

SÂMBĂTĂ. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între -6 și 3 grade. Cerul va fi temporar noros și vor cădea precipitații, în general slabe, ziua – pe arii restrânse, mai ales în regiunile centrale și de nord, iar noaptea în sud-vest, local în sud și în centru și izolat în restul teritoriului. În jumătatea de nord a Moldovei, la munte, zona deluroasă a Banatului, Olteniei și Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone va fi mai ales lapoviță și ploaie. Se va forma polei, izolat la începutul intervalului și local în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață.

DUMINICĂ. Valorile termice se vor situa, în continuare, peste mediile climatologice specifice perioadei, îndeosebi în vest, nord şi centru. Vor fi înnorări și, mai ales în prima parte a intervalului, se vor semnala precipitații, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud și local în rest. La munte, cu precădere în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă; vor predomina ninsorile în Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte, exceptând Dobrogea și Bărăganul unde vor fi mai ales ploi. Îndeosebi dimineața vor fi depuneri de polei, local în sudul și centrul țării și izolat în celelalte zone. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele din ziua precedentă, în regiunile sudice, se vor situa între 2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 3 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă.

LUNI. Cerul va avea înnorări, ziua îndeosebi în regiunile sudice, iar noaptea în nord şi nord-vest, unde local vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. La munte vor fi mai ales ninsori, cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona montană, mai ales în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 10 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

MARŢI. În interiorul arcului carpatic, cerul va fi mai mult noros și îndeosebi în prima parte a intervalului, vor cădea precipitații – mixte la munte și predominant ploi în zonele mai joase de relief. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și va ploua, pe arii restrânse în Moldova și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul țării și la munte, iar pe creste va fi tare. Temperaturile maxime se vor situa între 2 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 3 grade.

Publicitate
banner we radio