Meteo

Prognoza meteo pentru weekend: Vremea devine instabilă şi se întorc ploile

VINERI. Vremea va deveni călduroasă mai ales în zonele de câmpie, astfel temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 33 de grade, cele mai scăzute valori fiind pe litoral şi în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, mai ales după-amiaza şi seara în zonele montane şi izolat în celelalte regiuni, iar noaptea, pe arii restrânse în vest şi sud-vest. Cu totul izolat se pot cumula cantităţi mai importante de apă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni şi 21…22 de grade pe litoral.

SÂMBĂTĂ. Îndeosebi în cursul zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări accentuate şi pe arii extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea grindină şi local se vor cumula cantităţi de apă mai importante. Excepţie vor face regiunile sud-estice, unde vremea se va menţine călduroasă, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrînse, mai ales în cursul nopţii. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua anterioară în vest, centru şi nord, se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade.

Publicitate

DUMINICĂ. Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în sud, sud-est, centru precum şi în zonele montane şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, în special în nord şi sud-vest. Izolat vor fi condiţii de grindină şi local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime, în general sub cele caracteristice perioadei, cu excepţia regiunilor vestice, se vor situa între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade.

LUNI. Vremea va fi răcoroasă în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice local în sudul, sud-estul şi estul ţării precum şi în zonele montane aferente şi pe spaţii mici în rest. Izolat se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade.

MARTI, MIERCURI si JOI – Vremea va apropiată de regimul termic normal pentru această perioadă. Local vor mai fi averse şi descărcări electrice, cu o probabilitatea mai mare de apariţie în cursul după-amiezelor.

Publicitate
banner we radio