Ştiri

Prognoza meteo pentru weekend. Veşti proaste de la meteorologi

VINERI. În majoritatea zonelor, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii aprilie; temperaturile maxime se vor încadra între 14-15 grade în zona litoralului si a Deltei şi 29 grade în sud-vestul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 5 și 15 grade. Ziua cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul țării și la munte unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Începând cu orele serii instabilitatea atmosferică se va accentua şi drept urmare local vor fi averse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia și jumătatea de nord a Moldovei. Vor fi și descărcări electrice, condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în estul și sud-estul teritoriului, dar și în partea de vest unde rafalele vor fi mai mari în timpul ploilor. În extremitatea de sud-est vor mai fi condiții de ceață.

SÂMBĂTĂ. În regiunile vestice și nord-vestice vremea se va răci semnificativ, cerul va fi noros și va ploua pe arii extinse. În restul țării, deși temperaturile vor scădea ușor, vremea rămâne caldă pentru sfârșit de aprilie, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta începând cu orele amiezii prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și izolat grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. Excepție va face sud-estul, unde probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în majoritatea zonelor, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade în extremitatea de vest a teritoriului și 25 de grade în cea de sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 12 grade.

Publicitate

DUMINICĂ. Temperaturile vor continua să scadă în toată țara, astfel că vremea va deveni răcoroasă în majoritatea zonelor, chiar rece pentru această dată în vest, nord-vest și centru. Cerul va avea înnorări temporar accentuate; pe parcursul zilei va ploua pe arii extinse, exceptând sud-vestul și estul extrem, unde ploile se vor semnala pe spații mai mici. Vor fi și descărcări electrice, izolat grindină, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate. Noaptea vor fi ploi slabe, pe areale restrânse în est și sud-est, iar în nordul Carpaților Orientali, la peste 1800 m, vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, de scurtă durată. Maximele se vor încadra între 10 și 22 grade, iar minimele termice vor fi cuprinse între 2 și 10 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI vremea va fi în încălzire treptată, dar prima zi a săptămânii viitoare va fi totuși răcoroasă în vest, nord-vest și centru. Probabilitatea de apariție a ploilor va crește spre sfârșitul intervalului.

Publicitate
Publicitate
banner we radio