Ştiri

Prognoza meteo pentru weekend. Temperaturi apropiate de pragul gerului, lapoviţă şi vânt

Meteorologii anunţă vreme urâtă, rece pentru zilele următoare. În noaptea de sâmbătă spre duminică se va produce brumă pe suprafeţe extinse pentru că temperaturile coboară din nou sub pragul îngheţului, aproape chiar de pragul gerului în estul Transilvaniei.

SÂMBĂTĂ. Vremea se va răci faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor, dar în special în jumătatea de nord-est a ţării, unde valorile termice se vor situa sub cele normale ale datei. Aşteptăm aşadar maxime de la doar 2 grade Celsius în nordul Moldovei până la 14…15 grade Celsius în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei, regiuni mai ferite de invazia aerului rece venit dinspre nord. Cerul va fi temporar noros şi mai cad precipitaţii în general slabe, sub formă de ninsoare în zona montană şi mixte, local în nord, est şi centru, iar seara şi noaptea, izolat în partea de sud-est a teritoriului.

Publicitate

În rest vor fi posibile doar cu totul izolat precipitaţii neînsemnate cantitativ. Vântul va avea intensificări la munte, dar temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi vestul Olteniei, unde vor fi rafale de 55…60 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminica se va produce brumă pe suprafeţe extinse pentru că temperaturile coboară din nou sub pragul îngheţului, aproape chiar de pragul gerului în estul Transilvaniei.

DUMINICA. Vremea va fi apropiată de regimul termic normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu valori maxime de temperatură cuprinse între 5 grade Celsius în estul Transilvaniei şi 14 grade în sud-vestul Olteniei. Peste zi vor fi înnorări temporare, dar numai izolat vor cădea precipitaţii slabe, fulguieli la munte şi predominant ploi, cu totul izolat în restul teritoriului. Noaptea, cerul va fi variabil la senin cu înnorări în vestul şi nordul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar în nordul Carpaţilor Orientali se va semnala şi lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla mai tare cu intensificări în zona montană, iar ziua, la cote mai reduse, şi în celelalte regiuni. Spre dimineaţă, pe spaţii mici în centru, sud şi est se va produce brumă.

LUNI. Temperaturile vor fi în creştere faţă de ziua precedentă îndeosebi în regiunile sudice, ceea ce înseamnă maxime de la 8..9 grade Celsius în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei până la 17 grade Celsius în sudul Munteniei. Pe parcursul zilei vor fi înnorări în jumătatea nordică a ţării unde, local, va ploua. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Noaptea, mai ales spre dimineaţă, local în centru şi izolat în rest, se va produce brumă.

Publicitate
Publicitate
banner we radio