Ştiri

Prognoza meteo pentru weekend şi săptămâna viitoare

Sâmbătă vremea va fi instabilă şi răcoroasă, însă, începând de duminică temperaturile vor creşte, iar vremea va fi în general frumoasă.

SÂMBĂTĂ. În sudul, centrul și estul țării, precum și în toate zonele montane vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Mai ales pe timpul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil și cu aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, doar izolat se vor semnala ploi de scurtă durată, iar valorile termice se vor apropia de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 25 de grade, iar cele minime între 4 grade în estul Transilvaniei și 15 grade în nordul litoralului. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață.

Publicitate

DUMINICĂ. Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, însă în special după-amiaza și în primele ore ale serii vor fi înnorări temporare în sudul țării, precum și la munte, dar numai pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, trecător cu unele intensificări ziua, în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 27 de grade, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

LUNI.Vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona de munte, unde doar izolat vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 16 grade, cu valori ușor mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. În zonele joase, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

MARTI. Vremea va fi în general frumoasă și va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporare după-amiaza și noaptea îndeosebi în zona de munte și izolat vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 17 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, se mențin condițiile de ceață.

MIERCURI, JOI, VINERI. Procesul de încălzire a vremii va continua, astfel încât valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale. Îndeosebi pe parcursul după-amiezelor se vor semnala averse și descărcări electrice, cu precădere în zonele montane și submontane.

Publicitate
banner we radio