Ştiri

Prognoza meteo pentru weekend şi începutul săptămânii viitoare. Vine gerul!

Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă vreme mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă, ceaţă şi chiciură. De asemenea, în zonele înalte va mai ninge, iar vântul va avea intensificări.

Sâmbătă, valorile termice vor marca o scădere în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în sud şi în sud-est. În nordul, nord-estul şi centrul ţării vor fi înnorări temporare şi va mai ninge, în general slab cantitativ, local în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonelor montane, în Moldova şi Transilvania. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi fulguieli izolate. Deşi la cote mult mai reduse decât în intervalul precedent, vântul va mai avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele cele mai înalte, viscolind şi spulberând zăpada, iar în timpul zilei, intensificări temporare vor fi şi în sudul, centrul şi estul ţării, spulberând trecător zăpada în nordul Moldovei şi în Transilvania. Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, posibil asociată cu depunere de chiciură.

Duminică, valorile termice, în special cele nocturne, vor continua să se situeze sub cele climatologic specifice acestei date din an la nivelul întregii ţări. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, nord-estice şi în zona Carpaţilor Orientali, unde trecător şi pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare mai ales în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea și spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade în Oltenia, iar minimele vor ajunge până la -13 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Luni, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal pentru această dată din an, în special dimineaţa şi noaptea, chiar geroasă, local, îndeosebi în centrul ţării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, cu precădere în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei şi 5 grade în Oltenia şi în sudul Banatului, cu minime de până la -16 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Marţi, deşi valorile termice vor marca o creştere în cea mai mare parte a ţării, vremea se va menţine deosebit de rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul şi nord-estul teritoriului, unde, îndeosebi noaptea, pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar local şi temporar şi în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în sudul Banatului şi vestul Olteniei. Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Miercuri şi joi, temperaturile minime se vor menține mult mai coborâte decât cele climatologic specifice acestei perioade din an, în timp ce valorile diurne vor marca o creştere în ultima zi a intervalului, în special în zonele de deal şi de munte din sud şi est. În zonele joase se va semnala ceaţă, mai ales noaptea şi dimineaţa, iar spre sfârşitul intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere în extremitatea nordică a ţării.

Publicitate
banner we radio