Ştiri

Prognoza meteo pentru weekend

Sfârșitul de săptămână aduce o încălzire ușoară a vremii. Temperaturile vor creşte treptat, dar se vor apropia de 20 de grade Celsius abia de luni. În schimb, sâmbătă dimineaţă va fi ger în depresiuni, apoi minimele vor deveni mai agreabile. În ceea ce priveşte precipitaţiile, vor apărea mai ales în interiorul arcului carpatic şi vor fi predominant ploi, iar la munte, lapoviţă şi ninsori.

Sâmbătă. Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, deși temperatura aerului va crește față de intervalul precedent. Astfel, valorile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. În vestul, nordul și centrul țării, vor fi înnorări și ploi, ce vor avea și caracter de aversă.

Publicitate

În zona de munte, iar noaptea și în nord-vest, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și izolat, posibil ploi slabe, spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, precum și în deltă.

Duminică. Valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va avea înnorări, îndeosebi în cursul zilei, și va ploua local în nordul, centrul și estul teritoriului și izolat în rest. În zona montană, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului, izolat, și în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade. Noaptea, local se va produce brumă.

Luni. Valorile termice se vor situa, în continuare, sub cele normale specifice perioadei, în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil cu înnorări – ziua în zona montană, unde doar izolat vor fi precipitații mixte, iar seara și noaptea în vest și nord-vest, unde local va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului și în Câmpia de Vest și în Delta Dunării. Temperatura aerului, în ușoară creștere, va avea valori maxime cuprinse între 8 și 19 grade și minime între -1 și 10 grade, mai mici în depresiuni. Noaptea, pe arii restrânse, se va produce brumă.

Publicitate
banner we radio