Ştiri

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vine, vine primăvara!

Meteorologii anunţă vreme frumoasă pentru zilele următoare. Vremea va fi predominant frumoasă și caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sudice. Mercurul din termometre va urca până la 20 de grade Celsius. 

MIERCURI. Vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în vest, centru și nord, iar spre seară și noaptea, parțial și în rest și vor fi ploi, mai ales averse, în jumătatea de vest a țării și pe arii restrânse în rest. În zona înaltă de munte, trecător, cu precădere în cursul nopții, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, iar local și temporar și în restul teritoriului.

Publicitate

Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în regiunile vestice, se vor situa, în general, între 10 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade. La începutul intervalului în regiunile extracarpatice local va fi ceață.

JOI. Vremea va fi caldă, deși temperatura aerului va marca o scădere față de ziua precedentă în sudul, estul și centrul țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în sud-estul țării, iar după-amiaza și la începutul nopții în vest, centru și nord, unde izolat va ploua slab, iar în zona înaltă de munte vor mai fi fulguieli trecătoare. Vântul va avea intensificări temporare în zona de munte, precum și în nord-vestul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în estul Transilvaniei și 15…16 grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 5 grade. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

VINERI. Vremea va fi predominant frumoasă și caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sudice. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârșitul intervalului și în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -7…-5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 6…7 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

SAMBATA. Vremea va deveni deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, precum și în regiunile vestice și estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade pe litoral și 19…20 de grade în vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 9 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, mai ales din sud și est, local semnala ceață.

DUMINICĂ, LUNI, MARŢI. Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile
climatologice ale perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului.

Publicitate
banner we radio