Meteo

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea de Revelion

Meteorologii anunţă că vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, deși temperatura aerului va scădea, cu precădere în vestul țării. De Revelion, vom avea temperaturi ridicate. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, exceptând vestul și nord-vestul teritoriului, unde pe arii restrînse va ploua.

JOI. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, deși temperatura aerului va scădea, cu precădere în vestul țării. Maximele se vor încadra între 3 și 13 grade, iar minimele între -5 și 6 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua în regiunile estice și de sud-est, unde, în cursul nopții izolat, vor fi condiții și de lapoviță. În interiorul arcului carpatic, local vor fi precipitații mixte. La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în special, în zona montană.

Publicitate

VINERI. Deși valorile diurne vor continua să scadă, semnificativ chiar față de ziua anterioară în sud și est, acestea se vor situa în jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și temporar precipitații slabe, ziua sub formă de ploaie și trecător lapoviță pe arii restrânse în special în regiunile centrale și sud-estice, iar noaptea mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare cu precădere local în cele nordice și nord-vestice, precum și la munte și doar pe arii restrânse în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a nopții în zona montană, viteze mai mari însă urmând a se înregistra pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade.

SÂMBĂTĂ. Valorile termice vor crește, urmând a se situa peste mediile multianuale ale perioadei îndeosebi în vest și în sud-vest. Vor fi înnorări în general persistente în nord-vest și la munte unde mai ales pe parcursul zilei, pe arii restrânse, temporar se vor semnala precipitații slabe la început sub formă de lapoviță și ninsoare apoi mai ales sub formă de ploaie.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat în primele ore ale dimineții, în special în extremitatea estică vor fi posibile fulguieli Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 10 grade, iar cele minime între -2 și 4 grade.

DUMINICĂ, LUNI, MARTI. Procesul de încălzire a vremii va continua în special în prima jumătate a intervalului, astfel încât valorile de temperatură vor fi cu mult mai ridicate decât cele specifice începutului lunii ianuarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, exceptând vestul și nord-vestul teritoriului, unde pe arii restrînse va ploua.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio