Ştiri

Prognoza meteo pentru ultima săptămână din 2016

Meteorologii anunţă că valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată. La munte va ninge, în Maramureş şi în nordul şi estul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crişana şi jumătatea de nord a Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ploaie. De miercuri, vremea se va răci față de intervalul anterior.

LUNI în cea mai mare parte a ţării, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii decembrie. În regiunile din vestul, centrul şi nordul teritoriului, iar noaptea şi în est, cerul va fi mai mult noros. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar în Maramureş, Transilvania, zona deluroasă din Banat şi Crişana şi local în Moldova se vor semnala precipitaţii mixte. În sud şi sud-est înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ploua slab. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări, mai ales în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei și 7 grade în Banat şi Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 3 grade.

MARTI. Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei din an, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în nord-vestul şi centrul ţării și 10 grade în sud, iar cele minime vor fi curpinse, în general, între -5 și 0 grade. Cerul va avea înnorări în general persistente în regiunile intracarpatice, unde local și temporar se vor semnala precipitații, mixte în cursul zilei și predominant sub formă de ninsoare noaptea, iar la munte va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și, cu precădere în est și sud-est, în prima parte a zilei, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, în timp ce spre sfârșitul intervalului în Moldova pe arii restrânse vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, unde va viscoli sau spulbera zăpada, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse și în celelalte regiuni.

MIERCURI. Vremea se va răci față de intervalul anterior, astfel încât, în majoritatea regiunilor, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în Moldova, și la munte, unde va ninge. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile, ninsori slabe în centru și predominant ninsori în sud-est, se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și în zonele mai joase de relief, în special din Oltenia și Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între -3…-2 grade în depresiuni și 5…6 grade în sud şi sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și -2 grade.

JOI. Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros în estul ţării şi în zona de munte, unde va mai ninge slab. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și numai pe arii
restrânse în centru vor fi ninsori slabe. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, dar local și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -12 și -4 grade.

VINERI, SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor
climatologic specifice acestei perioade din an. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, la munte și în regiunile estice.

Publicitate
banner we radio