Ştiri

Prognoza meteo pentru săptămâna 7-13 noiembrie

Luni, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă în vestul țării, dar în celelalte regiuni vor continua să crească, astfel că vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros şi va ploua în Maramureş, Transilvania, local în Banat, Crişana, Oltenia şi izolat în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi vor fi condiţii pentru descărcări electrice. Noaptea înnorările se vor accentua în cea mai mare parte a ţării şi va ploua pe arii extinse în regiunile sudice, sud-estice şi local în rest. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi importante de apă. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între 2 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13 grade pe litoral. Dimineața, în zonele joase de relief, izolat va fi ceață.

Marţi, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă îndeosebi în regiunile extracarpatice. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua mai ales în sud și în est, unde izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în sudul și estul teritoriului și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

Publicitate

Miercuri, valorile termice vor continua să scadă în majoritatea zonelor țării, astfel că maximele vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade, iar minimele între -1 și 11 grade. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua în jumătatea de sud-est, unde izolat vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate și local în restul teritoriului. În zona montană treptat vor predomina ninsorile, iar noaptea, în jumătatea de nord a Moldovei și în Transilvania precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar și în sudul și estul teritoriului.

Joi, vineri şi sâmbătă, valorile termice se vor menține apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Temporar, mai ales la începutul intervalului, vor fi precipitații în majoritatea zonelor.

Publicitate
banner we radio