Meteo, Ştiri

Prognoza meteo pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Caniculă, răcoare, ploi, furtuni. Şi din nou caniculă

Vremea se va răcori puţin în weekend, anunţă meteorologii, însă această schimbare va aduce cu ea şi instabilitate: ploi şi chiar furtuni. Cei care au minivacanţă de Sfânta Maria îşi pot programa călătoriile, dar trebuie să-şi pună în bagaje şi haine subţiri, şi de ploaie.

VINERI

Publicitate

Vremea va fi caniculară si disconfortul termic accentuat în majoritatea zonelor de câmpie si de podis, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăsi pragul critic de 80 de unităti în regiunile vestice, sud-vestice si local în restul teritoriului. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza la munte, iar seara si noaptea în vest, unde cu totul izolat vor fi conditii pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări locale la munte, dar trecător si în zonele mai joase de relief.

Temperaturile maxime se vor încadra de la 29…31 de grade pe litoral, până în jurul valorii de 38 de grade în Banat si vestul Olteniei, iar cele minime între 15 si 25 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 10…11 grade.

SAMBATA

Desi valorile termice vor marca o scădere fată de ziua anterioară în vest si nord-vest, vremea va fi caniculară în sudul si local în centrul si estul tării, iar disconfortul termic se va mentine accentuat în majoritatea regiunilor. Începând din orele după-amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Crisana, local în Maramures, vestul Transilvaniei si Oltenia, precum si în zonele montane aferente, unde vor fi înnorări, averse torentiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie si grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 si 38 de grade, iar cele minime între 14 si 24 de grade, mai scăzute în depresiuni.

DUMINICA

Valorile termice vor scădea în toată tara, astfel în regiunile sud-vestice, vestice si partial în cele centrale, vremea va deveni răcoroasă, în timp ce în restul teritoriului se va mentine călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii si local disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si se vor semnala averse, descărcări electrice si posibile căderi de grindină în vestul, centrul tării, la deal si munte, iar din a doua parte a zilei pe arii restrânse si în est si sud. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, precum si în a doua parte a intervalului în regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19…21 de grade în dealurile vestice si 35…36 de grade, izolat în est si sud-est, iar cele minime între 11 si 24 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

TENDINTE

LUNI

Valorile termice vor creste usor în regiunile sud-vestice, vestice si centrale, dar vor mai scădea uşor în restul teritoriului, astfel că pe ansamblu vremea va fi călduroasă în special în sudul şi sud-estul ţării. Cerul va fi variabil si mai ales după-amiaza vor fi înnorări temporar accentuate şi izolat averse şi descărcări electrice în zonele de deal si munte. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 si 34 de grade, iar cele minime între 13 si 23 de grade, mai scăzute în depresiuni până la 9…10 grade.

MARTI – JOI

Valorile termice vor creste uşor, astfel că vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mică şi doar în zonele montane.

Publicitate
Publicitate
banner we radio