Ştiri

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 Decembrie

Minivacanţa de Ziua Naţională va debuta miercuri, 30 noiembrie, cu o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această dată, cu precipitaţii sub formă de ninsoare şi temperaturi negative, a declarat, pentru News.ro, meteorologul Gabriela Băncilă, din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Vremea va fi rece pe toată perioada minivacanţei, a mai arătat meteorologul.

Miercuri dimineaţă, temperaturile vor fi negative, între -8 şi -2 grade Celsius, iar în zona depresionară vor putea ajunge până la -12 grade Celsius. În mijlocul zilei, temperaturile vor mai creşte, dar vor atinge cel mult 3-4 grade Celsius, în zona Olteniei.

Ninsori vor fi semnalate şi în cursul nopţii de miercuri spre joi, în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zona de munte.

În dimineaţa de 1 decembrie, temperaturile vor fi coborâte, cuprinse între -10 grade Celsius în zona depresionară şi -2 grade Celsius în zona litoralului. Vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, prezente în special în a doua parte a zilei şi în cursul nopţii, în regiunile vestice, în Banat şi Crişana, a mai spus meteorologul Gabriela Băncilă.

Vineri, precipitaţiile vor fi prezente în majoritatea regiunilor, în special în zonele montane, unde ninsorile vor fi mai însemnate cantitativ. Intensificări ale vântului vor fi semnalate atât în zonele de munte, cât şi în restul ţării. La nivel izolat, valorile termice ar putea atinge 9-10 grade Celsius în sudul Munteniei, la orele prânzului, dar aceste valori vor fi resimţite ca fiind mai coborâte din cauza vântului.

Sâmbătă, intensitatea vântului va scădea, precipitaţiile vor fi mai reduse, dar vor fi unele înnorări pe parcursul zilei în regiunile vestice, nordice şi centrale. Pe arii restrânse va mai ninge slab, iar duminică, în partea de sud şi sud-vest a ţării, ar putea fi precipitaţii în general slabe cantitativ, atât sub formă de ploaie, cât şi sub formă de ninsoare.

 

Publicitate
banner we radio