Ştiri

Prognoza meteo pentru începutul săptămânii viitoare

LUNI, deşi în scădere față de ziua precedentă, valorile termice diurne vor continua să se situeze peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Noaptea însă vremea va deveni rece în vest, în nord şi în centru. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor se va extinde cuprinzând treptat majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei, la munte vor predomina ninsorile, iar în vest, în nord-vest şi în centru vor fi precipitaţii sub formă de ploaie și lapoviță. Noaptea va ninge în toate masivele montane, vor fi mai ales ninsori în nord şi în centru, precum şi în zonele deluroase ale celorlalte regiuni, iar în sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica în mare parte din țară, în special în a doua parte a intervalului, când în est şi sud-est, dar şi pe creste rafalele vor depăşi 55…60 km/h.

MARŢI, valorile termice vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece în toată ţara, geroasă noaptea în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în regiunile sudice, iar noaptea în vest și nord-vest. Vor fi ninsori slabe în Oltenia și pe arii mai restrânse în Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, Bărăgan și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade, iar cele minime între -15 și -5 grade, mai coborâte în depresiuni, până în jurul a -20 de grade. Vor fi condiţii ca izolat să se formeze ceaţă cu depunere de chiciură.

Publicitate

MIERCURI, vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea îndeosebi în centrul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului, când pe arii restrânse în regiunile nordice, și cu totul izolat în rest va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 3 grade, iar cele minime între -13 și -2 grade, mai coborâte în depresiuni spre -16 grade. Vor fi condiţii ca izolat să se formeze ceaţă cu depunere de chiciură.

Publicitate
banner we radio