Meteo, Ştiri

Prognoza meteo pentru această săptămână

Săptămâna debutează cu scăderi semnificative ale temperaturilor, urmând ca normalul perioadei să fie atins pe finalul săptămânii.

LUNI. Vremea va fi în general instabilă și se va răci semnificativ față de ziua precedentă, în special în regiunile sudice, estice și centrale, unde valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod normal la această dată. În jumătatea de sud-est a țării și în toată zona montană vor fi înnorări accentuate, averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, în Oltenia și Muntenia, 50…70 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile se vor semnala pe spații mai mici și vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în vest, sud-est, la munte și local în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 grade in estul Transilvanieie și 28 de grade in Banat, iar cele minime între 10 și 19 grade.

Publicitate

MARTI. Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice diurne vor marca o creștere ușoară în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în sudul, în sud-estul țării și în zonele de munte unde, pe arii restrânse, va mai ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 grade in nord și 30 de grade in sud-vestul extrem, iar cele minime între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19 grade în nordul litoralului.

MIERCURI. Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească ușor în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse averse însoțite de descărcări electrice, după-amiaza și noaptea, la munte, precum și în nord-vest și nord. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, cu cele mai mari valori in Banat, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade în nordul litoralului și în Dealurile de Vest.

JOI. Vremea va continua să se încălzească și va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza și în prima parte a nopții, în jumătatea de nord a țării și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 21 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

VINERI-DUMINICA. Vremea va fi călduroasă în regiunile vestice, sudice și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice în jumătatea nordică a țării, în zonele montane şi submontane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

 

Publicitate
banner we radio