Ştiri

Prognoza meteo pe următoarele trei luni

Pentru următoarele trei luni meteorologii estimează un regim termic de încălzire cu valori medii ce vor urca până la 12 grade Celsius la nivelul lunii martie, în timp ce precipitațiile se anunță a fi excedentare pe durata întregului interval, potrivit ANM.

În februarie temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic în regiunile sudice, sud-estice și local în cele vestice, iar în restul țării vor fi în general sub normă. Media multianuală lunară pentru luna februarie este de -1 grad Celsius. Pentru valorile termice medii specialiștii ANM estimează temperaturi de până la 2 grade Celsius în Banat, Oltenia și Dobrogea, și de până la 1 grad Celsius în Muntenia și Crișana.

Precipațiile lunare vor fi mai intense în centrul și local în vestul țării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele cliamtologice.

Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș (până la 57 l/mp), Oltenia (până la 55 l/mp), Crișana și Banat (până la 50 l/mp).

În luna martie temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, dar posibil mai scăzute local în nordul, centrul și vestul țării.

În martie cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Moldovei (între -1 grad și 5 grade) și Transilvaniei (între 0 și 5 grade), iar în Oltenia se vor înregistra între 3 și 7 grade Celsius, și în Banat între 4 și 7 grade Celsius.

Cele mai mari cantități de precipitații în luna martie se vor situa peste media climatologică în Maramureș (până la 60 l/mp), Oltenia (59 l/mp), Transilvania și Crișana (până la 54 l/mp) și Banat (53 l/mp).

În aprilie valorile termice medii se vor situa în apropierea mediei climatologice de 9,3 grade Celsius, iar temperaturile medii vor fi cuprinse între 5 și 11 grade Celsius în Moldova, iar în Banat, Oltenia și Muntenia valori pozitive de până la 12 grade Celsius.

Publicitate
banner we radio