Meteo

Prognoza meteo pe două săptămâni: temperaturile scad în weekend

Conform prognozei pe următoarele două săptămâni, vremea se va menţine caldă, cu temperaturi în jurul valorii de 15 grade Celsius, în prima parte de intervalului. Din weekend însă vremea intră într-un proces de răcire, urmând ca din a doua săptămână temperaturile să urce din nou spre 10…11 grade.

Mijlocul lunii februarie aduce o nouă scădere semnificativă a temperaturii. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată la începutul acestei săptămâni, dar şi după 12 februarie.

Publicitate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicităţii estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 4 – 17 februarie:

Maxime de 4 grade în Transilvania

Vremea se va răci treptat până în data de 7 februarie, când media regională a maximelor termice va atinge 4 grade. În următoarele 3 zile valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative, apoi, până în 11 februarie vor creşte cu 4…5 grade. În cea de a doua săptămână temperaturile diurne vor scădea uşor şi treptat, astfel că în ultimele zile, media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Exceptând primele două dimineţi, temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor va oscila între -6 şi -1 grad.  Vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămână şi local şi temporar în cea de a doua.

Scade temepratura cu 5 grade în Muntenia

În prima zi vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 15 grade. Până în data de 8 februarie se va răci cu 12 grade, apoi se va încălzi uşor şi treptat, astfel că în jurul datei de 12 februarie media regională a temperaturilor maxime va urca spre 10…11 grade. În ultimele zile de prognoză se va resimţi din nou o scădere de temperatură, de 4…5 grade.

Scăderea de temperatură se va remarca şi pe perioada nopţilor, media minimelor termice va scădea de la 4 grade la începutul intervalului, până spre -3 grade în intervalul 9….11 februarie. În cea de a doua săptămână temperaturile nocturne vor fi cuprinse în medie, în general, între 0 şi -2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în jurul datei de 7 februarie şi după data de 12 februarie.

Oscilaţii termice şi în Oltenia

Vremea se va răci până în data de 8 februarie, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 3 grade. În următoarele 3…4 zile valorile de temperatură vor creşte cu aproximativ 5…6 grade, apoi se va răci din nou, uşor şi treptat, până la o medie a maximelor de temperatură de 6..7 grade la sfârşitul intervalului.

Media regională a minimelor termice va fi între 1 şi 4 grade până în data de 7 februarie, apoi va avea variaţii între 1 şi -3 grade. Temporar vor fi precipitaţii mai ales în intervalul 4 – 7 februarie şi după data de 12 februarie.

Precipitaţii în Moldova

Vremea va intra într-un proces de răcire până în jurul datei de 7 februarie, când media regională a maximelor va atinge 2 grade. Va urma o scurtă perioadă de încălzire, astfel că în ziua de 11 februarie vor fi maxime a căror medie va reveni la 8…9 grade. Din 12 februarie se va răci din nou, cu aproximativ 4 grade.

Media minimelor termice va fi pozitivă în primele două dimineţi, apoi va avea variaţii în general între -1 şi -5 grade. Vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămână şi local şi temporar în cea de a doua.

Se răceşte în Dobrogea

Până în data de 8 februarie valorile termice vor scădea cu aproximativ 10 grade. În următoarele 4 zile vremea se va încălzi, astfel că în jurul datei de 12 februarie media regională a maximelor termice va atinge 8…9 grade. Din 13 februarie se va răci, iar temperaturile diurne vor scădea până spre 4 grade. Trendul general va fi de scădere şi în cazul temperaturilor nocturne. Acestea vor fi în general pozitive, exceptând intervalul 8…10 februarie şi data de 17 februarie, când vor coborî sub zero grade. După data de 6 februarie, trecător, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ.

Minus 2 grade în Banat

În perioada 4 – 9 februarie regimul termic nu va avea fluctuaţii semnificative, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 6…8 grade şi minime între -2 şi 2 grade. În intervalul 10 – 12 februarie vremea va deveni caldă, cu valori termice maxime, în medie regională, de 9…11 grade şi minime de 0…2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendinţa temperaturii aerului va fi de uşoară scădere spre maxime de 7…8 grade şi minime de -2…-1 grad. Se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 şi 5 februarie şi cu caracter local şi temporar, începând cu data de 11 februarie.

Ploi slabe în Crişana

Regimul termic nu va avea fluctuaţii semnificative în perioada 4 – 9 februarie, când se vor înregistra, în medie regională, maxime de 6…8 grade şi minime între -2 şi 1 grad. În intervalul 10 – 12 februarie vremea va deveni caldă, cu maxime de 8…11 grade şi minime de 0…2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendinţa temperaturii aerului va fi de uşoară scădere spre maxime de 6…7 grade şi minime de -3…-2 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 şi 5 februarie şi cu caracter local şi temporar, începând cu data de 11 februarie.

Una caldă, una rece în Maramureş

Valorile termice diurne vor scădea uşor şi treptat de la o medie de 8 grade în prima zi, până la 5 grade în jurul datei de 9 februarie. Vor urma două zile de încălzire, apoi se va răci din nou, astfel că spre sfârşitul intervalului de prognoză media regională a maximelor termice nu va mai depăşi 4 grade. Treptat temperaturile minime vor deveni negative, iar între 5 şi 17 februarie media lor se va situa, în general, între 0 şi -4 grade. Trecător se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, mai frecvente după data de 10 februarie.

Minus 9 grade la munte

Valorile termice vor fi în general în scădere, de la medii ale temperaturilor maxime de 5…6 grade la începutul intervalului, până spre -3…-2 grade în ultimele zile de prognoză. Aceeaşi tendinţă o vor avea şi temperaturile minime, media lor va scădea de la 2 grade în prima dimineaţă, până la -9…-8 grade în ultima. Vor fi precipitaţii în fiecare zi, mai frecvente după data de 11 februarie.

Publicitate
banner we radio