Ştiri

Prognoza meteo. Ninsori şi ploi în următoarele zile

Vremea va fi închisă, dar cu valori termice ce se vor situa în jurul mediilor multianuale, informează ANM. La munte nor predomina ninsorile, iar în restul regiunilor sunt aşteptate ploi.

LUNI. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil în nord-vestul teritoriului și se va menține mai mult noros în rest. Vor fi precipitații, pe arii relativ extinse în sudul și sud-estul țării, unde se vor înregistra cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat 20 l/mp, local în nord-est și centru și izolat în rest.

Publicitate

La munte vor predomina ninsorile, în vestul și nordul Moldovei, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare, iar în celelalte regiuni va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în est și la munte și temporar în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade, izolat in Moldova si 14 grade in sud-vestul Transilvaniei, iar minimele vor fi cuprinse între -1 și 5 grade. În zonele joase, mai ales din vest, pe arii restrânse se va fi ceață dimineața și noaptea.

MARTI. Vremea va fi normală sub aspect termic, asteptam maxime cuprinse între 6..7 grade in Moldova și 14..15 grade in Oltenia și minime între -3 și 5 grade. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, iar în rest va avea înnorări temporar accentuate, îndeosebi în Moldova, unde vor predomina ploile, precum și în Dobrogea și Muntenia unde local va mai ploua slab. În celelalte regiuni, ploile vor fi pe arii restrânse, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări, îndeosebi ziua, în est, în zona înaltă de munte și trecător în vest. În zonele joase de relief, mai ales din vest, dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceață.

MIERCURI. Cerul va fi temporar noros și va ploua, local în est și izolat în rest. La munte precipitațiile, slabe cantitativ, vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 grade in estul Transilvanieie și 14 grade in Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 5 grade. În zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

JOI. Cerul, variabil în vest, va avea înnorări temporare în rest, iar în jumătatea de est a teritoriului, trecător, va ploua slab. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales pe parcursul zilei, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 5 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA Vremea se va încălzi. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în a doua parte a intervalului, îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării.

Publicitate
Publicitate
banner we radio